Polisler Uber avına çıktı

Share

Seçim öncesinde iktidar, Uber ile ilgili yasal düzenlemeye gitti. Buna göre İstanbul’daki polis ekipleri, her gün Uber avına çıkarak ceza yazmaya başladı. Üstelik sadece sürücülere değil, aynı zamanda yolculara da ceza yazılması kamuoyunda ciddî tepki yarattı.

Bugün de Beşiktaş ilçesindeki Etiler semtinde sivil trafik görevlileri, kimi sürücüleri durdurarak denetime tabi tuttu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uber ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamadan sonra belediye sınırları içerisinde ticârî gaye ile yolcu taşımak suçundan Uber sürücülerine üç bin sekiz lira ceza yazan polis ekipleri, Uber yolcularına ise ruhsat almadan hizmet veren araçlardan taşımacılık hizmeti almak suçundan dolayı üç yüz otuz dört liralık ceza kesti.

Vatandaşlar, Uber meselesinde hâlâ daha sarı taksinin karşısında yer alarak taksici esnafının menfî duruşlarına tepki gösteriyor.

Ekonomi Haber

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...