Fizikel klavyeli BlackBerry Key2 tanıtıldı

Share

TCL tarafından gerçekleştirilen etkinlik ile sonunda fiziksel klavye sunmaktan vazgeçmeyen BlackBerry Key 2 akıllı telefon tanıtıldı. İşte, tüm BlackBerry Key2 özellikleri.

BlackBerry Key2 özellikleri neler?

Birçok açıdan selefi BlackBerry KeyOne ile benzerlikler taşıyan BlackBerry Key2 yine kareye yakın form faktörü ve ikonik fiziksel klavyesi ile geliyor. Series 7 alüminyum kasa ve elmas deseni kaplamalı yumuşak dokunuşlu gövde ise cihaza karizma katıyor. 3:2 ekran oranına sahip olan BlackBerry akıllı telefonda şirket için bir ilk de sunuluyor. O da çift kamera kurulumu.

Öncelikle isterseniz bu ilki detaylandıralım. Çift 12 Megapiksel arka kameradan ilk sensör f/1.8 diyaframa sahipken, diğer telefoto sensör ise f/2.6 sahip. İkinci sensör özellikle optik yakınlaştırma ve bokeh efektli portre çekimleri için ideal. Önce ise 8 Megapiksel bir selfie kamerasına yer veriliyor.

BlackBerry Key2 özellikleri

4.5 inç 1080 x 1620 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran bulunan ürün, gücünü Qualcomm Snapdragon 660 işlemciden alıyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Bu depolama kapasitesini microSD kart ile artırmak da mümkün. 3500 mAh batarya da oldukça yeterli gözüküyor.

BlackBerry klavye konusunda da değişime gitmiş. Yüzde 20 büyütülen klavye ile daha fazla konfor ve yazma doğruluğu sağlandığı belirtiliyor. Yeni mat kaplama ve tuş boşluğunu optimize etmek için yeni doku da detaylar arasında. Parmak izi okuyucu sensör de boşluk tuşuna yerleştirilmiş durumda.

Yeni Hız Tuşu ise kısayolları aktif hale getiriyor. Bu tuş ile herhangi bir uygulama herhangi bir zamanda hızlıca erişmek, sık kullanılan kişinizi aramak veya işlevlere erişme olanağına sahipsiniz. Flick yazım özelliği de geri dönüyor. Yazımınızı zaman içerisinde öğrenen telefon, anında size öneriler sunuyor. Ek olarak, klavyeyi trackpad olarak kullanıcı arayüzü içerisinde gezinmek için de kullanabiliyorsunuz.

Kutudan Android 8.1 Oreo ile çıkan Key2 için aylık düzenli güncellemelerin ve Android P güncellemesinin de sözü veriliyor.

BlackBerry Key 2 fiyatı ve çıkış tarihi

Siyah ve Gümüş renk seçenekleri bulunan BlackBerry Key 2, Haziran ayı sonunda 649 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...