Serinletici Sinema Kulübü: The Sandlot

Share

Serinletici Sinema Kulübü bu hafta sizi çocukluğunuza götürüyor. Unutulan çocukluk hayalleri kimlerin kalbini sızlatacak ya da gerçekleşen düşler kimleri gülümsetecek? Haftanın filmi The Sandlot sizleri en güzel çağınıza, çocukluğunuza götürecek…

Değişimin korkutuculuğu…
Scotty için değişim demek yıkım demekti. Ailecek yeni bir yere taşınmalarından hiç ama hiç memnun değildi. Henüz bebekken babası ölen Scotty’nin annesi yeni bir evlilik yapmıştı. Yeni babası Bill ile Scotty’nin yıldızları henüz barışmamıştı. Bu da yetmezmiş gibi Scotty yeni kasabaya bir türlü alışamıyordu. Akıllıydı, zekiydi ama arkadaş edinme konusunda berbattı. Yeteneklerini bu yönde pek de iyi geliştirdiği söylenemezdi.

the sandlot 1993 wallpaper scotty benny ile ilgili görsel sonucu

Deneme yanılma yöntemi.
Scotty istemeyerek de olsa annesine bu yaz birkaç arkadaş edineceğine dair söz vermişti. İlk denemede işler pek de istediği gibi gitmemişti. Kasabanın çocuklarının kurduğu beyzbol takımına dahil olma çabası başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Vazgeçmişti. Beyzbol oynamayı ne kadar istese de bu yeteneğe sahip değildi. Fakat Benny ona ne kadar yanıldığını kanıtlayacaktı. Takım Scotty’yi sevmemiş ve istememişti. Buna karşın Benjamin, Scotty’yi kanatları altına almıştı. Evet o da diğerleri gibi bir çocuktu fakat olgunluğu ve lider ruhu onu diğer çocuklardan ayırıyordu. Birkaç denemenin sonunda Scotty’ye kendini kanıtlama imkanı doğmuştu. Ve bu başarısı ekibe dahil olduğunun da kanıtıydı. ‘Smalls’ adıyla ekipteki yerini almıştı bile.

Ä°lgili resim

Benny demek beyzbol demekti.
Scotty’nin annesine zorla verdiği söz birden eğlenceli bir aktivite haline gelmişti. Her gün arkadaşlarıyla beyzbol oynuyor, macera peşinde koşuyor, normal bir çocuk olmanın tadını çıkarıyordu. Evet beyzbolu seviyordu, tıpkı diğer çocuklar gibi. Fakat Benny için durum farklıydı. Beyzbol, Benjamin Franklin Rodriguez’in hayatıydı.

the sandlot 1993 wallpaper ile ilgili görsel sonucu

‘Fantastik canavar’
Her kasabada olduğu gibi burada da fantastik bir canavar hikayesi çocuklar arasında bir hayli popülerdi. Arkadaşlarından hurdalıktaki canavar hikayesini duyan Scotty önce buna inanmadı. Akla ve bilime inanan bir çocuktu, perilerle ve canavarlarla hayatın dönmediğini iyi biliyordu. Fakat gördükleri ona belki de yanılabileceğinin sinyallerini vermişti.

Image result for the sandlot

Hayatın anlamı risk almak mıydı?
Günün birinde bir beyzbol maçı sırasında Rodriguez’in sağlam vuruşu topun patlamasına sebep oldu. Kimsede yeni top almak için para yoktu ve günün kalanında beyzbol oynayamayacaklardı. Kısacası bir felaket ile yüz yüzeydiler. Scotty sorunun yanıtını biliyordu. Koşarak eve gitti ve üvey babasının odasından değerli beyzbol topunu alıp sahaya döndü. Ve yine kendi vurduğu atışla top sahanın dışına, canavarın hüküm sürdüğü hurdalığa doğru uçtu.

Image result for the sandlot

Yüzleşme…
İşte asıl macera şimdi başlıyordu. Topu canavarın elinden kurtarmak için birlik oldular. Korkularıyla ve hatalarıyla yüzleştiler. Yeni bir oyuna başlamışlardı; amaç kazanmak değil takım ruhuna destek olmaktı. İşler en çok karıştığı an pamuk ipliği gibi çözülüverdi. İmkansızlıklardan ne çok seçenek çıkabileceğine hiçbirinin inanası gelmedi.

the sandlot dog ile ilgili görsel sonucu

Şans!
The Sandlot filminin afacan kahramanlarından ilham almaya hazır mısınız? Malum insanların eline çok az fırsat geçer. Ve çoğu bu şansı kullanamaz, ya korktukları için ya da bu fırsatı göremedikleri için. Şans ellerinden uçup gidiverir. Siz siz olun şansın ellerinizin arasından kayıp gitmesine izin vermeyin. Eğer kalbinizi dinlerseniz asla hata yapmazsınız.

Unutmadan şunu da söylemek isteriz ki, ‘Kahramanlar hatırlanır ama efsaneler ölmez’.
İyi eğlenceler, iyi hayaller, iyi seyirler…

Serinletici Sinema Kulübü puanı:

 

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...