5X5: İçimizdeki kötüyü selamlayan şarkılar

Share

Hayatımızı sakin bir mizacın tam orta noktasına yerleştiriyoruz. İyi huylu, nazik ve adaletli olmayı bir görev bilerek yolumuza devam ediyoruz. Kırmadan kırılmadan yaşamayı seviyoruz. Ne yazık ki herkesten aynı özveriyi göremiyoruz. İnsanlar özensizce ve bencilce yaşamayı o kadar çok seviyorlar ki karşılarında kim olduğuna bakmadan yakıp yıkmaya bayılıyorlar.

Zarif davrandığımızda zayıf sayılıyoruz. Kibar olduğumuzda naif ve aptal oluveriyoruz. Dostumuz sandığımız kişilerin bizden kıymet değil fayda beklediklerini anlıyoruz. Sevdiklerimizin bencillik esasına körü körüne bağlanıp kalbimizi paramparça etmelerine tanık oluyoruz.

Kırılıyoruz, üzülüyoruz ve öfkeleniyoruz. Hem de fazlasıyla… Bu sebeple Serinletici 5’te 5 kategorisinde bu hafta içimizdeki kötüyü ortaya çıkaran şarkılara yer veriyoruz.

5- Michael Sembello / Maniac

4- The Pretty Reckless / Make me wanna die

3- Plastiscines / Bitch

2- Michael Jackson / Beat it

1- Eurythmics / Sweet dreams

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...