Masalsı bir yer: Cinque Terre

Share

Yine beden ve ruh yorgunluğunun iyiden iyiye hissedildiği günlerdeyiz. Siyasi kaosların da ardı ardına sıralandığı şu zamanlarda hayal kurmak giderek zorlaşsa bile denemekte fayda var. Mesela gezegendeki en etkileyici sahil manzaralarının başında gelen bu beş ilham verici balıkçı köyü, hayal gücümüze katkıda bulunabilir: Karşınızda Cinque Terre…

Cinque Terre, İtalya’da La Spezia şehrinin batısında, Ligurya bölgesinde yer alıyor. “Beş toprak” anlamına gelen Cinque Terre, beş köyden oluşuyor: Vernazza, Monterosso al Mare, Corniglia, Riomaggiore, Manarola.

cinque-terre-masal-buyuleyici-dogal-kayalik-sahil-13

1997 yılından bu yana Unesco’nun Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bölgenin geçmişi Orta Çağ’ın başlarına dayanıyor.

cinque-terre-masal-buyuleyici-dogal-kayalik-sahil-12

Cinque Terre’nin eşsiz güzelliğine özgün mimarisi ve bahçe alanlarını ikiye bölen dik merdivenli kayalıklar da katkıda bulunuyor.

Belki de bölgeyi şahane kılan bir diğer unsur, gelişimin sınırlı olması… Köylere ulaşım sınırlı ve insanların gelişme adı altında doğallığa yaptığı “altın dokunuşlar” bu köyler için pek mümkün olmuyor.

cinque-terre-masal-buyuleyici-dogal-kayalik-sahil-10

Cinque Terre’nin büyük bir kısmına patikalardan, yürüyerek ulaşılıyor. Corniglia haricindeki köylere yolcu feribotlarıyla da ulaşım sağlanabiliyor.

Cinque Terre’nin fotoğrafları bile yolculuk hayalleri kurmaya yetiyor.

nolm.us

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...