Tesla üretim hedefine yaklaştı

Share

Tesla üretim hattında yaşadığı sorunlar ile zor günler yaşamaktaydı. Ancak yapılan son hamleler ile Tesla üretim hedefine biraz daha yaklaştı.

Tesla üretim hedefine ulaşabilecek mi?

Model 3 üretim hattında yaşanan sorunlar, bütün bir sene boyunca Tesla’nın başını ağrıttı. Ekonomik olarak da zor duruma düştüğü iddia edilen şirkette, Elon Musk’ın CEO’luk görevi tehlikeye düştü. Ayrıca Elon Musk da yeni bir yönetim planlaması için çoğu beyaz yakalıdan oluşan 3600 kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Geçtiğimiz aylarda, üretim hattında yaşanan sorunları gidermek için bir otomasyon şirketi de satın alan Tesla, biraz daha iyi duruma gelmeyi başarmış gibi görünüyor. Şirket, artık günlük 500 adet model 3 üretebiliyor. Yani haftada 3500 adet üretim gerçekleştirilebiliyor. Hatta hattın bazı bölümlerinde günlük üretimin 700’e ulaştığı da belirtiliyor.

Ancak Tesla’nın hedefine ulaşması için biraz daha hızlanması gerekecek. 2017 yılı sonunda haftalık 5000 adet Model 3 üretimi hedeflenmiş ancak yaşanan sorunlar ile bu hedef 6 ay askıya alınmıştı. Yani şirketin 2018 Temmuz ayı için haftada 5000 adet model 3 üretme hedefi bulunuyor. Bunun için Tesla’nın günlük araç üretimini yaklaşık 200-250 adet artırması gerekiyor.

Elon Musk, üretim hatlarında ve boyama bölümünde yaptıkları radikal değişikliklerin, şirketin biraz toparlanmasını sağladığını belirtiyor. Şu an için Tesla’nın üretim hedefine ulaşıp ulaşamayacağını söylemek çok zor. Ancak kalan zaman ve şu ankinin neredeyse yarısı kadar daha araç üretim ihtiyacı, Tesla’yı zor duruma düşürüyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...