Domain hırsızlığı için hapis cezası

Share

İnternet sitesi sayılarında yaşanan artış ile ilginç domain hırsızlığı olayları yaşanabiliyor. ABD’de gerçekleşen bir domain hırsızlığı vakası, hapis cezasıyla sonuçlandı.

Domain hırsızlığı için 20 yıl hapis cezası verildi

FBI raporlarına göre geçen yıl ABD’de 332.198 soygun gerçekleşti. Bu soygunlardan biri ise oldukça ilginçti. ABD’de bir vatandaş, silah zoruyla bir kişiden domain almaya çalıştı. Silahın kullanılmasıyla mahkemeye kadar giden olay, soyguncunun hapis cezası almasıyla sonuçlandı.

43 yaşındaki Sherman Hopkins Jr. isimli bir adam, Do It For State isimli DoItForState.com web sitesinin domain sahibine saldırdı. DoItForState.com’un sahibi olan 26 yaşındaki Ethan Deyo’nun evine giren Hopkins, domaini almak için Deyo’yu silahla tehdit etti. Adalet Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre Hopkins bu soygun için kafasına bir şapka, çorap ve güneş gözlüğü geçirdi.

domain hırsızlığı

Deyo’nun soyguncuyu fark ederek kendini bir odaya kilitlemesi facianın büyümesini biraz olsun önledi. Daha sonra odaya giren Hopkins, silahla tehditlerde bulunarak Deyo’nun e-posta ve telefon bilgilerini alarak domaini kendisine aktarmasını istedi. Kargaşa sırasında Hpkins, Deyo’yu bacağından vurdu. Polislerin olay yerine gelmesiyle domain hırsızı yakalandı.

Hopkins’in hırsızlık vakası, silah bulundurma ve yaralanmayla birleşince 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Domain hırsızlığı, geçen yıl ABD’de gerçekleşen binlerce soygun vakası içerisinde en ilginciydi. Özellikle marka değeri yüksek bir domain bulmanın zorlaştığı son yıllarda, bu tip olaylar yaşanabiliyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...