Stephen Hawking’in ses kaydı kara deliğe gönderilecek

Share

Geçtiğimiz mart ayında hayatını kaybeden ve külleri Londra’da bulunan Westminster Abbey’de gömülen bilim insanı Stephen Hawking’in ses kaydı, 1950’li yıllarda ortaya koyduğu ve bilim dünyasında öne çıkmasını sağlayan kara deliğe gönderilecek.

Cambridge News’ün Hawking’in ailesine dayandırdığı haberine göre, külleri Westminster Abbey’de fizikçi Isaac Newton ve biyolog Charles Darwin’in yanı başına gömülen Hawking’in ses kaydı, ünlü besteci Vangelis’in özel olarak bestelediği bir eser eşliğinde kara deliğe gönderilecek.

Avrupa Uzay Ajansı’nın İspanya’daki vericisi vasıtasıyla uzaya taşınacak ses kaydı, 1A 0620-00 kara deliğine doğru yönlendirilecek. Motor nöron hastalığı (ALS Amyotrofik Lateral Skleroz) olan Hawking, 14 Mart günü Cambridge’deki evinde 76 yaşında hayatını kaybetmişti.

T24

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...