Tatil çok güzel, peki ya sonrası?

Share

Tatilleri hepimiz çok severiz. Hayata bir mola vermişçesine istediğimiz kadar yer içeriz, bol bol yüzeriz, türlü çılgınlıklar peşinde koşarız ve anlamadan günler geçiverir. Sonunda ‘o gün’ gelir. Bavulunuza eşyalarınızı gelişigüzel tıkıştırırsınız ve ‘gerçek hayata’ dönersiniz.

Evde sulanmadığı için solan bitkiler karşılar sizi öncelikle. İçinizde yeşermeye çalışan bir tutam yaşam sevinci de kuruyan çiçeklere karışıverir. Elveda tatil, elveda serin sular, elveda kızgın kumlar…

Asıl soru şu: Pazartesi işe nasıl gideceğim?

Tatil sonrası işe dönmek zor iken hele bir de pek sevmediğiniz bir işe dönmek acımasız bir hayat deneyimidir. Metin olun lütfen; öldürmeyen acı güçlendirir. Kendinize sürekli bunu hatırlatın.

Gücünüzü tükettiğinizi düşünmeyin. Her tatil dönüşünde daha güçlü olun. Tatil fotoğraflarına bakarken iç çekmeyin mesela. ‘Ne güzel bir tatildi’ deyin gülerek. Kendinize yakın bölgelere günübirlik geziler ayarlayın. Böylelikle tatil sonrası sendromunu daha kolay atlatabilirsiniz.

İlla ki deniz-güneş teması olan bir yere gitmenize gerek yok. Kendinizi dinleseniz yeter. Mesela şöyle güzel, eğlenceli bir film (Pleasantville şiddetle tavsiye edilir) açın kendinize. Maksat havanız değişsin.

Lütfen kendinizi Miami’den silah zoruyla getirilmiş moduna sokmayın. Hayat bu, neticede ‘bütün tatiller biter’. O yüzden de bu olay sadece sizin başınıza gelmiş gibi ortalıkta somurtup durmayın. Herkes tatilden gelip hayatına devam ediyor. Sizin ne farkınız olsun ki?

Bırakın şu sendrom lafını tekrar etmeyi… Bir dilim pastanın, bir saatlik sporun, 10 dakika dans etmenin hakkından gelemeyeceği hiçbir sendrom yoktur. Birazcık gülümsemenin de faydası olur, aklınızda bulunsun…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...