F1: Red Bull, Honda motoruna geçiyor

Share

Edinilen bilgilere göre Red Bull, gelecek yıl Honda’nın Formula 1 motorunu geçme kararı aldı ve resmi açıklamanın bu hafta sonu Fransa GP’si öncesinde yapılması bekleniyor.

Milton Keynes merkezli takımın, 2019 motor kararıyla ilgili son tarih olarak Avusturya GP’sini belirlemesine rağmen, işaretler üst yönetimini kararını verdiğini gösteriyor.

Kanada GP’si hafta sonunun ardından iki güç ünitesinin performans adımları da yakından değerlendirildi ve bu değerlendirmenin ardından Red Bull’un Honda güç ünitesine geçmesine karar verildi.

Bu kararın Pazartesi gecesi taraflara iletildiği düşünülüyor.

Konuyla ilgili Red Bull’la iletişime geçilse de herhangi bir açıklama yapmak istemediler. Resmi duyurunun ne zaman yapılacağı belli olmazken, bu hafta sonu yapılacak Paul Ricard yarışından önce yapılacağına dair iddialar bulunuyor.

Red Bull’un ardından on yıldan uzun süredir birlikte çalıştığı ve dört şampiyonluk aldığı Renault yerine Honda’ya odaklandığını öğrenildi.

Bu hamle, Red Bull’u kendi fabrika takımı için bir ölçüt olarak kullanmayı uman Renault için büyük birdarbe olacak.

Geçtiğimiz hafta sonu Kanada GP’sinde konuşan Cyril Abiteboul, “Onların ne aradıklarını gayet iyi anlıyorum.”

“İşin teknik ve ticari tarafına bakıyorlar çünkü Renault’da bir müşteri takımı ve Honda’ya geçerse fabrika takımı olacak.”

“Bu çok farklı ve bunu anlıyorum. Ama bizimle kalmaları haline dünya şampiyonu olma şansı var. Honda ile bunu yapabileceklerini söyleyemem.” dedi.

Honda geçen yılın sonundan McLaren’dan ayrılmasının ardından etkileyici bir gelişim kaydetti.

Kanada GP’sinde Pierre Gasly’nin yaşadığı soruna rağmen iyi bir performans adımı attığı biliniyordu.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...