Google’dan Uber’e darbe

Share

Son dönemlerin en çok tartışma yaratan servislerinin başında gelen Uber için kritik bir gelişme daha yaşandı. Özellikle ülkemizde büyük olaylara yol açan Uber’in Google Maps iş ortaklığı sonlandı.

Google’dan kritik Uber kararı

Uber kullananların bildiği ve en çok kullandığı özelliklerden biri olan Google Maps üzerinden araç çağırma özelliği, Google tarafından sonlandırıldı.

Bilindiği üzere, Google Maps üzerinden, bulunduğunuz yere uygulamadan çıkmadan bir Uber aracı çağırmak mümkündü. Son derece pratik bir kullanım sunan bu özellik, kullanımdan kaldırıldı. Google Maps’in uyglama desteği ise tamamen kesilmedi.

uber google maps

Google’ın Maps uygulaması üzerinden verdiği destek ise iki hamleli olacak şekilde devam ediyor. Bundan böyle, Google Maps üzerinden bir araç çağırmak istediğiniz zaman, sizi uygulamaya yönlendirecek.

Google’ın bu kararı, iki uygulama arasındaki entegrasyonu tamamen sonlandırmayacak. Çağırdığınız Uber aracının yerini ve konumunu takip edebileceksiniz. Buna ek olarak bir araç çağırma ihtiyacınız olduğunda, Maps uygulaması üzerinden etrafınızdaki müsait araçları görebileceksiniz.

Google’ın aldığı bu kararın altında yapan sebepler ise henüz bilinmiyor. Yakın bir zamanda Google tarafından bir açıklama yapılması bekleniyor. Dünya genelinde zor günler geçiren şirketin, bu durum karşısındaki tutumu da büyük merak konusu.

Ülkemizde de taksiciler arasında yaşanan büyük problemler nedeniyle uzun süre gündemde kalan şirket, Avrupa’da da bazı ülkeler tarafından kısıtlamalarla karşı karşıya. Bu sorunlarla boğuşan şirket, Google’ın aldığı karar sonrasında, Android kullanıcılarının en çok kolay ve pratik erişim özelliğini de kaybetmiş oldu.

Bakalım bu süreç sonrasında, Android ekosisteminde şirketin kullanım oranları noktasında nasıl bir değişim olacak. Önümüzdeki dönem içinde, Google’ın aldığı kararın yansıması daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...