Galaxy S10 prototipi görüntülendi

Share

Galaxy Note 9 için geri sayım sürerken, Galaxy S10 ile ilgili olarak da yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Öte yandan bu seferki sızıntı, çalışır durumdaki Galaxy S10 prototipi ile gerçekten heyecan yaratıyor.

Samsung tarafından tanıtılacak olan 10. nesil Galaxy S akıllı telefon için önemli tasarım değişikliklerinin yapılacağı hali hazırda konuşuluyordu. Ocak ayında duyurulması beklenilen akıllı telefonun Ice Universe tarafından paylaşılan görseli ise, yeni cihazın ekran kasa oranı anlamında büyük bir atılım yapacağını gösteriyor.

Sonsuz Ekran konseptini bir adım öteye taşıyan cihazda, Galaxy S8+ ve Galaxy S9 modellerindeki gibi üst ve alt tarafta çerçeve olmaması ilk bakışta dikkat çekiyor. Ayrıca şirket neyse ki ekran çıkıntısı furyasına da kendisini kaptırmamış. Genel anlamda ekranın etrafındaki tüm çerçevelerin kalınlığının eşit olduğunun altını çizmek gerek. Çerçevelerin olmayışı ile tabii ki ön tarafta hiçbir sensör, kamera veya hoparlör de göremiyoruz. Bu da Oppo Find X veya Vivo NEX modellerinde gördüğümüz gibi motorize modüllerle karşılaşabileceğimizin habercisi olarak düşünülebilir. Alternatif olarak tüm sensörlerin ekran içerisine yerleştirilmiş olabileceği de söyleniyor.

Galaxy S10 prototipi

Cihazda ekrandan parmak izi okuma teknolojisine yer verilmesinin beklendiğini de not olarak düşelim. Ek olarak, 3 boyutlu algılama özellikli kameranın da cihazda yer alacağı söyleniyor. Sensörler için Samsung nasıl bir çözüm sunacak oldukça merak ediyoruz. Ses yayma özellikli 6.2 inç ekran ile geleceği iddia edilen akıllı telefonda, dijital asistan Bixby için de yine cihazın sol tarafında bir tuşa yer verildiği görülüyor. Ses tuşları da yine sol tarafta. Güç tuşu ise sağ tarafa konumlandırılmış olarak görülüyor.

Tabii ki cihazın tanıtılmasına daha 6 ay olduğunu ve çeşitli tasarım değişikliklerinin yapılabileceğini unutmamak gerek.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...