Renault: Red Bull’u Honda’ya geçtiğine pişman edeceğiz

Share

Renault, kendi motorunda büyük performans artışı sağlayarak Red Bull’u Honda’ya geçtiğine pişman edeceklerini söylüyor.

Aylarca süren spekülasyonlardan sonra, Red Bull Salı günü Renault ile olan ortaklığını sonlandırıp Honda’yla ortaklık kuracağını açıkladı.

Red Bull’un kararına tepki gösteren Renault F1 direktörü Cyril Abiteboul, şirketinin gelecekteki motorlarda yeterli gelişimi sağlayarak Red Bull’un yanlış karar verdiğini kanıtlayacağını söyledi.

Abiteboul Motorsport.com’a “Onların bundan pişman olması için elimizden geleni yapacağız.”

“Kendi takımımızla pist üstünde gereken cevabı vereceğiz.”

“Sezonun ilerleyen bölümlerinde getireceğimiz C versiyon motor ile elde edeceğimiz performans artışını görmek için sabırsızlanıyorum.”

“Şu anda Red Bull’un bu güncellemeyi almaması için bir sebep yok, yine de motor dağıtım planının detaylarını netleştirmemiz gerekiyor. Umarım onları bu kararı aldıklarına pişman ederiz.” dedi.

Abiteboul Red Bull’un Honda’yı seçmesine şaşırmadığını söylüyor.

“Fazla bir sürpriz olduğunu söyleyemem.”

“Bu statükonun devamı, ya da teyit etme diyebiliriz.”

“Geçen sene Singapur’da hem Red Bull grubuyla, hem de McLaren ile anlaşmaya varmıştık.”

“Bu anlaşma, 2017 sonunda Toro Rosso ile olan, 2018 sonunda da Red Bull ile olan sözleşmenin sonlandırılmasını içeriyordu.”

“Red Bull bize hemen karar vermeme önerisinde bulunmuştu, ama onlar neye karar vereceklerini bilmiyorlardı.

“Bizim için bu daha çok teyit etme oldu, Red Bull sadece teknik değil, aynı zamanda stratejik ve ticari bir karar verdi.”

Abiteboul, Honda’nın fabrika takımı olma şansı ve finansal yararın Red Bull için bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi.

“Bizim fabrika takımı olarak spora dönmemiz gibi, Red Bull da müşteri takımı olmaktan kurtulmak istiyor.”

“Renault ile böyle bir şey olamazdı, onlar da Honda ile mükemmel eşleştiler.”

“Bunun parametre ve etmenlerin birleşimi olduğuna eminim. Biraz performansla alakalı olsa da, ondan çok daha fazlası da var.”

“Finansal destek ve merkez fabrikaya erişim gibi, bizim öneremeyeceğimiz şeyler de istiyorlardı. Çünkü biz Renault takımının performansına odaklanmış durumdayız.”

Abiteboul Red Bull’un performansını kaybetmenin ideal olmadığını kabul etse de, sadece iki takıma destek vermenin şirket için iyi olacağını belirtti.

“Bizim için iyi olacak çünkü kendi takımımıza ve 2021 yılına odaklanacağız.”

“Red Bull Racing’e motor sağlarken, onların hırsı ve beklentileri yüzünden diğer takımlara desteğimizde sıkıntı olabiliyordu.

“Biz de bu veya bundan sonraki motor düzenlemesine göre çok çalışmalıyız.”

Red Bull’un kararını Avusturya yarışında vermesi beklenirken, Abiteboul şirketinin o kadar bekleyemeceğini söylediği için karar erkene alınmış oldu.

“Gelecek seneki tedarik ve gelişim konularında sıkıntı oluyordu.”

“Her zaman onların başka motora geçeceklerini farz ederek hareket ettik.”

“Onların gelecekteki kararını netleştirmeleri bizim için önemliydi, böylece gerekli önlemleri alabilecektik.”

“Aynı şekilde eğer başka motora geçmeyecek olsalardı onlarla çalışma şeklimizi bu sene ve gelecek sene için biraz değiştirecektik.”

“Netleştirilmesi gereken bazı noktalar vardı ve onları netleştirdiğimize memnunum. Onlara da kararlarını geciktirmedikleri için teşekkür ediyorum.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...