Ricciardo için McLaren iddiası

Share

Son çıkan haberlere göre McLaren, Daniel Ricciardo’ya yıllık 20 milyon dolar değerinde uzun vadeli bir kontrat teklifi yaptı.

Kariyeri boyunca her zaman Red Bull’un himayesinde olan Daniel Ricciardo’nun anlaşması bu yıl sonunda bitiyor ve istediği takıma gitmekte özgür olacak.

Red Bull’un yeni sözleşme teklifini kenarda tutan Ricciardo, Mercedes ve Ferrari’de olan biteni izlerken, Renault’nun da kendisine izlediği biliniyor.

Bununla birlikte Avustralyalı pilota teklif yapan takımlar arasına McLaren’ın da girdiği iddia edildi.

Sport Bild’in haberine göre McLaren, Ricciardo’yu takıma katılmaya ikna edebilmek adına yıllık 20 milyon dolar değerinde uzun vadeli bir anlaşma teklif etti.

Bu rakam, Ricciardo’nun Red Bull’dan aldığı paranın neredeyse üç katına tekabül ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Helmut Marko, McLaren’ın teklifini doğruladı.

Marko, “Daniel Ricciardo’muz şu anda pilot piyasasının kralı. McLaren her geçen hafta ona daha fazlasını teklif ediyor.” dedi.

Ricciardo’nun McLaren’dan gelen teklifi kabul etmesi halinde Fernando Alonso’nun yerini alması beklenirken, İspanyol pilotun da IndyCar’a geçeceği düşünülüyor.

Ancak Marko, Ricciardo’nun Red Bull’dan ayrılma kararı alması halinde sadece Ferrari veya Mercedes’e gideceğine inandığını söyledi.

Marko, “Ricciardo, Hamilton yeni anlaşma imzalayan kadar yeni kontrat imzalamak istemiyor. Bu biraz garip bir durum ve umarım yakında sona erer.” dedi.

Ferrari’de Kimi Raikkonen’in geleceği belirsizliğini korurken, Mercedes’te henüz yeni sözleşme imzalamayan Lewis Hamilton’ın emekli olma ihtimali var. Ricciardo bundan ötürü Mercedes ve Ferrari’de olan biteni izlemek ve sonrasında bir karar vermek istiyor.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...