2018 Fransa GP: Pole pozisyonu Hamilton’ın

Share

2018 Formula 1 Şampiyonası’nın 8. yarışı olan Fransa GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın oldu.

Mercedes’in domine ettiği sıralamalarda Hamilton, 1:30.029 ile en hızlı isim olarak pole pozisyonunu kazanırken takım arkadaşı Valtteri Bottas, 0.118 sn geride 2. oldu. Mercedes böylece takım olarak ilk kez katılacağı Fransa GP öncesinde ilk çizgiyi kapatmış oldu.

Mercedes’i en yakından takip eden isim Ferrari’nin şampiyona lideri pilotu Sebastian Vettel oldu. Son turunda hata yaparak derecesini iyileştiremeyen Vettel, Hamilton’ın 0.371 sn gerisinde seansı tamamlamış oldu. Ferrari’nin diğer pilotu Kimi Raikkonen 6. sırada kaldı.

Red Bull pilotları Max Verstappen ve Daniel Ricciardo, 4 ve 5. olarak Ferrari pilotlarının arasına girmeyi başardılar.

Kendi ülkesinde yarışan Renault, Carlos Sainz ile 7. olarak orta grupta en iyi sonucu elde ederken 8. sıra Sauber’in çaylak pilotu Charles Leclerc’in oldu. Son seansa kalarak kariyerinde ilk defa ilk 10 mücadelesi veren genç isim, 8. olarak Haas pilotlarını da geride bıraktı.

Antrenmanlar boyunca ilk 3’ün ardından en iyi takım gibi görülen Haas, sıralamalarda geride kaldı. Takımın kendi evinde yarışan sürücüsü Romain Grosjean, son seansta kaza yaparak derece elde edemedi ve kırmızı bayraklarla seansın kısa süre durmasına neden oldu. Takımın diğer pilotu Kevin Magnussen ise tur atan pilotlar içerisinde en yavaş olanıydı ve 9. sırada kaldı.

Oldukça yakın geçen 2. sıralama seansında Force India’dan Esteban Ocon 11. sırada kalarak elenirken takım arkadaşı Sergio Perez 13. sırada kaldı. Force India pilotları arasında Renault’dan Nico Hulkenberg yer alırken 2. seansta elenen diğer isimler Toro Rosso’dan Pierre Gasly ile Sauber’den Marcus Ericsson oldular.

Sıralamaların ilk seansında Toro Rosso’dan Brendon Hartley ile birlikte McLaren ve Williams pilotları elendiler. Geçen hafta sonu Le Mans 24 Saat yarışını kazanan Alonso, bu hafta sonu Fransa GP’de 16. sırada kalarak ilk seansta elendi… Onu Hartley ile McLaren’ın diğer pilotu Stoffel Vandoorne takip ettiler.

Williams pilotları, açık ara en yavaş kaldıkları Fransa’da son sırada seansı tamamladılar.

Sezonun 8. yarışı olan Fransa GP, pazar günü 17:10’da başlayacak.

Tüm sonuçlar:

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...