Tesla montaj çadırları kurdu

Share

Tesla, üretim hedeflerine ulaşabilmek için montaj çadırları kurdu. Montaj çadırları ile Tesla, Model 3 üretimini artırmayı planlıyor.

Model 3 için montaj çadırları kuruldu

Geçtiğimiz günlerde 3600 kişiyi işten çıkarma kararı ile gündeme gelen Tesla, Model 3 üretiminde hedefine ulaşmak istiyor. Şu anda günlük 500 adet Model 3 üretebilen şirket, haftada yaklaşık 3500 adet üretim gerçekleştirebiliyor. Ancak bu kapasite, Tesla’nın üretim hedeflerine ulaşması için yeterli değil.

2018 Temmuz ayı için haftada 5000 adet Model 3 üretim hedefi koyan şirket, bunun için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Hedefine ulaşmak için Tesla son olarak, montaj çadırları hamlesinde bulundu. 46 metre uzunluğunda, 16 metre genişliğindeki çadırlar, Model 3 montajını gerçekleştirmek için kuruldu. Bu hamlenin, dar bir alana yeni bir montaj hattı eklemekten daha faydalı olduğu belirtiliyor.

montaj çadırları

Ayrıca bu hamle ile Tesla, yeni bir bina kurmak zorunda kalmayarak, hem maliyet tasarrufu sağladı hem de zaman kaybetmemiş oldu.

Tesla, geçtiğimiz aylarda bir otomasyon şirketi satın almış ancak montaj hattında yaşadığı sorunlara bir türlü çözüm bulmamıştı.

Dış mekan imalatının üretim kapasitesini ne kadar etkileyeceği ise şimdiden merak ediliyor. Ancak bu hamle, Tesla’nın hedefine ulaşmakta çok kararlı olduğunu gösteriyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...