İstanbul ve Trakya’da süper hücreli fırtına, yağmur ve dolu bekleniyor

Share

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 26.06.2018 öğle saatlerinden sonra yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiğini duyurdu; ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riskine karşı uyardı.

Çarşamba günü İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de yer yer çok kuvvetli yağış olacağı açıklandı.

Yağışların hafta sonuna kadar Trakya, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz’de etkili olacağı kaydedildi.

İstanbullular alarmda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bu uyarısı İstanbulluları alarma geçirdi.

İstanbul’da geçen yıl 27 Temmuz’da meydana gelen ve yaklaşık 20-25 dakika süren şiddetli dolu yağışın çok sayıda araçta ciddi hasarlar oluşturması nedeniyle, bu yıl sürücüler önlemlerini almaya çalışıyor.

Kimisi araçlarını balonlu naylon ile kapladıktan sonra ön ve arka camlarının üzerine paspas ve strafor koydu. Sokaklar halı, kilim ve kartonlar, hatta güneşliklerle örtülü araçlarla doldu. İstanbul’daki kapalı otoparklarda da yoğunluk yaşanıyor. Bu nedenle bazı sürücüler de arabalarını varyant altlarına park etti.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...