Tek kameralı 6.1 inç iPhone X geliyor

Share

Apple’ın Eylül ayında düzenlenecek bir etkinlik ile yeni modellerini tanıtması bekleniyor. Tarih yaklaştıkça da sızıntılar gelmeye başlıyor. İşte 6.1 inç iPhone X modeline ait ilk görseller.

6.1 inç iPhone X nasıl olacak?

Apple’ın her yıl olduğu gibi yine Eylül ayında düzenlenmesi beklenilen bir etkinlik ile yeni iPhone modellerini tanıtması bekleniyor. Bu yıl 3 farklı modelle karşımıza çıkacağı iddia edilen Apple’ın ikisi OLED ekranlı diğeri ise LCD ekranlı olarak gelecek.

Haberimize konuk olan model ise 6.1 inç büyüklüğündeki LCD ekrana sahip olan, serinin en alt modeli. BGR tarafından ortaya çıkartılan görsel, popüler kılıf üreticisi Ghostek aracılığıyla sızdırıldı.

Uygun bir fiyatla gelmesi beklenilen 6.1 inç iPhone X modeli, ortaya çıkan görsellere göre daha geniş bir çentiğe ve iPhone X‘a kıyasla nispeten daha kalın çerçevelere sahip.

Buradaki çentikte Face ID için gerekli sensörlerin yer alacağını da modelde Touch ID’nın bulunmamasından rahatlıkla söyleyebiliriz. 3D Touch özelliğinin de olmayacağı iddia edilen modelde alüminyum bir kasa ve 3 GB RAM olması bekleniyor. Batarya tarafında ise iPhone X modelinde gördüğümüz L tasarım yerine dikdörtgen bir batarya tercih edilecek.

Arka tarafa baktığımızda ise büyük bir tek kamera lensinin yer aldığını görüyoruz. iPhone 8 ile benzer bir arka tasarıma sahip olan modele dair en doğru bilgileri öğrenmek içinse Eylül ayını beklemek zorundayız.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...