En değerli oyuncu: James Harden

Share

NBA’de 2017-2018 sezonunun en iyi oyuncuları, düzenlenen törenle belli oldu. Yapılan oylama sonucu geçtiğimiz sezonun en değerli oyuncusu ödülüne, Houston Rockets’ın yıldızı James Harden layık görüldü.

Takımının Batı Konferansı’nda normal sezonu zirvede tamamlamasında ve konferans finali oynamasında en büyük pay sahibi olan Harden, çıktığı 72 maçta 30.4 sayı 5.4 ribaunt ve 8.8 asist ortalamaları yakalamıştı. Kariyerinde ilk kez MVP ödülünü kazanan 28 yaşındaki oyuncu, aynı zamanda geride kalan sezonun en skorer ismiydi.

Utah Jazz pivotu Rudy Gobert’in sezonun en iyi savunma oyuncusu seçildiği törende en iyi çaylak ödülü da Philadelphia 76ers’tan Ben Simmons’a gitti.

Doğu Konferansı’nda normal sezonu lider tamamlayan, ancak playoff ilk turunda Cleveland Cavaliers’a 4-0’lık seri sonucuyla mağlup olan Toronto Raptors’ta sezon sonu itibariyle görevine son verilen Dwane Casey ise sezonun en değerli koçu ödülünün sahibi oldu.

Törende dağıtılan diğer ödüller şu şekilde:

En iyi 6. oyuncu: Lou Williams (Los Angeles Clippers)

En iyi gelişim gösteren oyuncu: Victor Oladipo (Indiana Pacers)

En iyi yönetici: Daryl Morey (Houston Rockets)

En iyi takım arkadaşı: Jamal Crawford (Minnesota Timberwolves)

Sportmenlik ödülü: Kemba Walker (Charlotte Hornets)

Eurosport Türkiye

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...