Google Haritalar yeni tasarıma geçti

Share

Google, geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlediği I/O 2018 etkinliğinde, Gmail’den Google Haritalar’a kadar onlarca farklı ürünü için yeniliklerini duyurdu. Beklenen güncelleme nihayet yayınlandı ve Google Haritalar uygulaması yenilendi.

Materyal tasarım kapsamında baştan aşağı yenilenen Google Haritalar, eskisine kıyasla daha temiz ve parlak bir görünüme sahip oldu. Yazı fontu ve ikonları yenilenen uygulamanın tasarımına, yuvarlatılmış kenarlar hakimiyet gösteriyor.

Google Haritalar tasarımı yenilendi

Keşfet sekmesini kullanarak etrafınızda yer alan restoran, bar gibi mekanları ve turistik yerleri görebiliyorsunuz. Ayrıca, rezorvasyon gerektirmeyen veya grup yemeğine uygun yerler gibi kriterlere uygun mekanları görüntüleyebiliyorsunuz.

Yenilenen Keşfet sekmesi altında Yiyecek ve İçecek / Yapılacaklar gibi çeşitli kategoriler sunuluyor. Örneğin, Yapılacaklar kategorisinde parklar, spor salonları, gece hayatı ve canlı müzik gibi aktivitelerin olduğu yerler gösteriliyor.

Product Sans fontunun kullanıldığı Haritar uygulamasının yeni tasarımında, beyaz renk ön plana çıkıyor. Google I/O 2018’de duyurusu gerçekleştirilen bir diğer yenilik olan, ” Sizin için ” sekmesi henüz ülkemizde kullanıma sunulmadı.

Sizin için sekmesinin ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Japonya’da aktif olduğu belirtiliyor. Tüm bu değişikliklere ulaşmak için uygulamanın 9.80.2 sürümünü kullanmanız, yani Haritar uygulamanızı güncellemeniz gerekiyor.

Bunun yanı sıra, bu değişiklikler sunucu tarafında da yapıldığı için güncelleme yapmadan yeni arayüze kavuştuğunu rapor eden kullanıcılarda bulunuyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...