Aşktan kaçmanızın sebepleri

Share

Günümüzde birçok genç kadın çeşitli sebeplerden dolayı ciddi bir ilişki yaşamaya soğuk bakıyor. Erken yaşta verilen kararlardan pişman olacaklarına inanıyorlar.

Henüz lise günlerinizdeyken, 20’li yaşların ortalarına ulaştığınızda hem güzel bir kariyere hem de koca potansiyeli olan bir sevgiliye sahip olacağınızı varsayıyordunuz. Oysa şimdi Bay Doğru’dan köşe bucak kaçarken buluverdiniz kendinizi. Eğer bu anlattığımız size uyuyorsa doğru yerdesiniz. Bugünlerde genç kadınlar aşkı ve evliliği giderek daha fazla arka plana atıyor.

“Bu değişiklik büyük oranda kadınların önceliklerini daha sağlıklı sıralamasından ortaya çıkıyor” diyor klinik psikolog Susan Axtell. 20’li yaşlardaki kadınlardan gittikçe daha az bir bölümü sırf uzun vadeli bir eşleri olmadığı için hayatlarında boşluk hissediyor. Çoğunlukla bu yüzden yaşayabilecekleri eksikliği kariyerlerini ilerletmeye duydukları hırsla kapatıyorlar. “Önce kariyerimi bir toparlayayım da… şeklinde başlayan cümleler geleneksel olarak erkeklerin felsefesiyken, artık kadınlar da böyle düşünür oldu” diyor Axtell.

Ya Eğer…
Bu trende biraz daha farklı yönden bakarsak genç kadınlar da artık “oyunun içinde” olmaktan keyif alıyor. “Ciddi bir ilişkiye girmeden önce değişik kişilerle tanışmak ve flört etmek büyük önem kazandı” diyor What Smart Couples Know (Akıllı Çiftler Neler Biliyor) kitabının yazarı Patricia Covalt ve ekliyor: “Bazı arkadaşlık siteleri daha fazla bekar erkeğe ulaşmayı sağlıyor. Seçeneklerin çoğalması ve farklı tecrübelerin sınanmasına ayrılan zaman artık flört oyunun ciddi bir parçası oldu.”

man woman sad ile ilgili görsel sonucu

All The Good Ones Aren’t Taken (Tüm İyi Erkekler Kapılmadı) kitabının yazarı Debbie Magids ekliyor: “Birçok modern kadın, çok erken karar verdikleri takdirde harika bir fırsatı veya tanışabilecekleri başka bir erkeği kaçırabileceklerini düşünüyor. Vaktinden önce bir yola girmek istemiyorlar.” Zaten, bugünün 20’likleri için “çıkmak” kelimesi de eskisi gibi bir anlam taşımıyor. Üniversite kampüslerinde “sevgililik” yaşanmıyor eskisi gibi. Üstelik çoğu öğrenci tek eşli bir ilişkiden kaçınıyor bu dönemde.

Çünkü okul bitip de şartlar değişince aradaki bağların kopma ihtimalinin hayli yüksek olduğunun farkındalar. Evine dönenler, başka şehirde iş teklifi alanlar, ailevi problemler ilişkiyi etkileyebiliyor. Yine de, uzmanlar hatırlatıyor; eğer birisiyle gerçekten sağlam bir bağ kurduysanız zamanlama mükemmel değil diye o ilişkiden vazgeçmeyin. Neticede bazen aşkın mantığa kafa tutup da galip gelmesi eşyanın tabiatından!

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...