Enerjinizi yükseltmenin 3 yolu

Share

Kahve Kokusu
Tükendiğiniz anda çareyi double latte’de aramak yerine sadece kahve kokusunun yeterli olacağını biliyor muydunuz? Kahveyi kokladığınız zaman vücudunuz kafein almış hissine kapılıyor ve bu sayede beyninizi kandırarak zindelik yakalamanızı sağlıyor. Size tavsiyemiz kahve kokulu bir mum almanız. İhtiyaç duyduğunuzda mumdan yayılan kahve kokusu beyni uyaracak ve size zindelik kazandıracak.

Bitki Çayları
Beyninizin aniden uyku moduna geçtiğini mi hissediyorsunuz? O halde beyninizin uyanık kalmayı sağlayan kısmını tetiklemeyi öğrenmelisiniz. Retiküler aktivaston sisteminiz (uyku-uyanıklık düzeyini belirleyen bölge) size uyanık kalmada yardımcı olacak. Nasıl mı? Yasemin, nane ve lezzetli meyve aromaları içtiğinizde uyanık kalmanızı sağlayan bu bölgeyi harekete geçirmiş oluyorsunuz. İnce bir dilim limonu kupanıza koyun ve nane çayınızı hazırlayın. Kafein almadan da kendinizi dinç hissedebileceğinizi göreceksiniz.

mais uma vez indo dormir com deus pq com vc ta dificil ile ilgili görsel sonucu

Ara Öğünler Yaratın!
Öğle yemeği ile akşam yemeği arasına bir ara öğün ekleyerek açlık hissinin önüne geçebilirsiniz. Şeker oranı düşük, protein bakımından ise zengin bir atıştırmalık bunun için en iyi tercih olacaktır. Enerjinizin tükendiğini hissettiğiniz bu saatlerde, günü daha zinde sonlandırabilmek için tercih edebileceğiniz besinler karışık kuru yemiş, yağsız yoğurt, elma, buzlu meyve kokteyli, fıstık ezmesi olabilir.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...