Fast food restoranları robotlaşmaya başladı

Share

Yeni ızgara robotu, fast-food restoranı çalışanları arasında kaygıya sebep olmaya başladı.

ABD’li burger zinciri CaliBurger, burger köftelerini kızartmak için Flippy isimli yeni bir robot kullanacağını açıkladı. Şirket başlangıçta 50 mağazasından 10 tanesine köfteleri kızartan bu robotlardan kullanacağını ifade etti.

Flippy isimli bu ızgara robotu, köfteleri yakmadan kızartarak pişirebiliyor.

Fast-food restoranları otomatikleşiyor

Dünyaca bilinen McDonald’s bazı mağazalarında hali hazırda müşterilerin sipariş vermesi için kiosk cihazları kullanıyor. Bu sayede kasiyerlerin de mağaza içinde başka işler yapmasını sağlandığı belirtiliyor. Fast-food zincirlerinin robotları kullanması ve otomatikleşmesi yakında iş gücüne gerek kalmayacağı ve insanların işsizlik oranının artacağı söylentileri ABD’de yankı uyandırdı.

Öte yandan ABD’li Panera’nın baş aşçısı Blaine Hurst ise restoranlar ne kadar otomatikleşse bile yemek yapmanın bir sanat olduğunu ve hiçbir robotun yemek yapmada bir insan kadar yetenekli olamayacağını ifade etti.

Hürriyet

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...