Kadınlar erkeklerden daha üstün

Share

Dünyanın önde gelen insan kaynakları ve organizasyon danışmanlık şirketi Korn Ferry Hay Group’un yeni araştırması, kadınların, etkin liderlik ve üstün iş performansı için gerekli olan duygusal zeka ile ilgili yetkinliklerde daha iyi olduklarını gösteriyor.

Araştırma, kadınların etkin liderlik ile ilişkili olan duygusal ve sosyal yetkinlikleri erkeklere oranla daha iyi kullandıklarını ortaya koydu.

dv1199067

Yapılan araştırmanın en önemli bulgularını şöyle özetliyorlar:

Kadınlar ve erkekler arasındaki en büyük fark duygusal öz farkındalık yetkinliğinde. Kadınlar bu yetkinliği erkeklere göre %86 oranında daha fazla kullanıyorlar. (Kadınlar bu yetkinliği %18,4 oranında tutarlı bir şekilde, erkekler %9,9 oranında tutarlı bir şekilde kullanıyorlar.)

Kadınlar erkeklere göre %45 oranında daha fazla tutarlı olarak empati gösteriyorlar.

Yine pozitif bakış açısı yetkinliğini kadınlarda daha fazla görüyoruz, fark %9.

Kadınların erkeklere göre nispeten daha üstün oldukları diğer yetkinlikler koçluk ve mentörlük, ilham veren liderlik, çatışma yönetimi, organizasyonel farkındalık, uyum, ekip çalışması ve başarı yönelimi. Duygusal kendini kontrol ise kadın ve erkeklerin eşit oranda performans gösterdikleri yetkinlik olarak karşımıza çıkıyor.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...