5X5: Spice Girls ve baharat kokan şarkıları

Share

“Bir araya gelecekler! Hayır gelmeyecekler! Bir araya gelecekler ama sadece bir konser için! Yeniden birleşmeleri mümkün değil! Spice Girls dünya turnesine çıkıyor…” Yıllardır bu haberleri okuyup duruyoruz. Her Spice Girls müzik dünyasına dönüş yapıyor haberini okuduğumuzda ‘yaşasın’ diye bir çocuk edasıyla seviniyoruz. Sonra bir bakıyoruz kimseden ne ses var ne seda.

Tabii ki yaşamımızın devam etmesi Spice Girls grubunun bir araya gelmesine bağlı değil. Bizimki daha çok kalpten bir bağlılık. İlkokuldan beri tanıdığımız ve hayran olduğumuz bir müzik grubunun yeniden bir araya gelişi bizler için adeta bir çocukluk hayali. O zamanlarda çocuk olup da kendi arkadaş grubu ile Spice Girls arasında benzerlik yakalamaya çalışan yalnızca biz değildik elbette. Zamanımızın en popüler oluşumlarındandı birbirimize ‘Mel-b, Victoria, Geri’ diye seslenişimiz.

Onlar bir araya gelmiş genç, güzel, yetenekli ve kendine güvenen kadınlardı. Kendimizi onlardan biri gibi görmek açıkçası muhteşem hissettiriyordu. Ve her birinin kendine ait bir tarzı olması ekibi daha da çekici hale getiriyordu. Unutanlara hatırlatalım: Geri (ginger spice), Victoria (posh spice), Emma (baby spice), Mel-b (scary spice), Mel-c (sporty spice).

Yeniden bir araya gelseler muhtemelen ilk çıkışlarını yakalayamayacaklar fakat bu onları ne zaman birlikte görsek kalp çarpıntımızı durdurmamıza engel olamıyor.

O yüzden Serinletici 5’te 5 kategorisinde bu hafta Spice Girls’e ve baharat kokan şarkılarına yer veriyoruz. Ve anlıyoruz ki bu deli dolu, eğlenceli ve sevimli kızları bir hayli özlemişiz.

5- Say you’ll be there

4- Viva forever

3- Stop

2- Spice up your life

1- Wannabe

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...