‘Arkadaş kalalım’ lafının arkasındaki acı gerçek

Share

Ayrılığın hemen ardından gündeme gelen klasik bir meseledir: Arkadaş mı kalacağız; yoksa kendi yolumuza mı gideceğiz… Eski sevgilin “arkadaş kalalım” diyorsa, kendi yolunda ilerlemek için artık oldukça geçerli bir nedenin daha var.

Yeni bir araştırma, eski sevgiliden gelmesi muhtemel “arkadaş kalalım” talebinin arkasında, bambaşka bir gerçeğin yatıyor olabileceğini belirtiyor.

o-MAN-LEAVING-WOMAN-SAD-facebook

Personality and Individual Differences’ta yayımlanan araştırmaya göre, eski sevgili ile arkadaş kalma meselesinin arka planında cinsiyet farklılıkları bulunuyor. Yani, durum erkekler ve kadınlar için farklı oluyor. Araştırmacılar, iki bölümlü çalışmanın ilk kısmında katılımcılardan insanların eski sevgilileriyle niçin arkadaş kalmak istediklerini açıklamalarını istediler.

İkinci bölümde ise erkeklerden ve kadınlardan oluşan 860 katılımcıya, tüm bu nedenleri derecelendirmeleri istendi. Elde edilen sonuçlara göre, erkekler daha çıkarcı nedenleri yüksek sıralarda değerlendirdiler.

Ayrıca, yaşanması muhtemel bir cinselliğin, erkekler açısından eski sevgili ile arkadaş kalma konusundaki en büyük motivasyon kaynağı olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan, kadınların eski sevgiliyle arkadaş kalmak niyetini taşımalarının en büyük nedeni duygusal sebeplerden kaynaklanıyordu.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...