Burcunuza göre seyahat edin

Share

Şimdi seyahat, yeni ufuklar, yeni maceralar zamanı. Burcunuza göre ne tür seyahatlerden hoşlandığınızı biliyor musunuz?

Koç
Koç burcu için enerji ve hareket çok önemlidir. Bu enerji onu çok uzak noktalara götürebilir. Ayrıca lider özelliklere sahip bir burçtur. Arkadaşlıkları ve sosyal ortamları sevse de başının dikine ve istediği yöne gitmeye her zaman hazırdır. Kendine bir hedef belirler belirlemez bavulunu, eşyalarını toplayıp hazırlamak bir an meselesidir. Yabancılarla tanışmaktan, yeni yerler keşfetmekten, enerjisi tükenene dek gezip dolaşmaktan çok hoşlanır.

Onun gittiği yerde gezilmesi gereken çok yer olması, ilginç ve yeni kültür ve insanlarla tanışması çok önemlidir. Lüks ve şatafat yerine bohem ve otantik yerleri, yaşamları görmeyi çok ister. Zira her yeni seyahat onun için kişisel gelişim adına kendine kattığı bir tecrübedir. Gittiği yerlerin kendisi gibi enerjik, kalabalık, hareketli, canlı ve dinamik olmasından hoşlanır.

Sex and the City 2

Boğa
Seyahat, Boğa burcunu bulunduğu atıl noktadan harekete geçiren, mücadele duygusunu ona yeniden kazandıran ve onu adeta dönüştüren bir deneyimdir. Seyahatler sayesinde kendini yenileme, yeniden doğma imkanı bulur. Rahatına, konforuna düşkün Boğa’ların seyahate çıkması pek de kolay olmaz. Hayatlarında sık sık seyahat ihtiyacı da duymayabilirler.

Seyahati kazanç, para, iş boyutunda da düşünebilirler ve işle bağlantılamak isteyebilirler. Ancak kişisel amaç için bir kez seyahate çıktıklarında da yerinde duramayan biri haline gelebilirler. Psikolojik anlamda çıktığı seyahatlerden çok etkilenebilirler ve bunlar üzerinde derin izler bırakan önemli deneyimler haline gelebilir.

İkizler
İkizler çok şey öğrenebileceği seyahatlerden hoşlanır. Aynı anda birbirinden farklı ve çeşit çeşit yerler görmekten ve bu amaçla gezmekten çok hoşlanır. Dikkati ve konsantrasyonu kolay dağıldığından fazlasıyla planlanmış, her ayrıntısı düzenlenmiş programlar pek de ona göre değildir. Spontan, hafif ve biraz da yüzeysel olmayı tercih edebilir. İkizler burcu için eşiyle, sevgilisiyle ve onu tamamlayan yakın bir arkadaşıyla seyahat etmek, bireysel olmaktan çok daha keyifli olabilir.

Zira yanında her dakika konuşup paylaşabileceği yakın birini arayabilir. Seyahat yoluyla çok şey öğrendiğinden ve bilgisine bilgi kattığından buna çok zaman ayırabilir. Gittiği yerleri araştırmaktan, hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi toplamaktan, insanlarla tanışıp konuşmaktan büyük keyif alabilir.

fun vacation ile ilgili görsel sonucu

Yengeç
Detaylı ve titiz şekilde hazırlanmış seyahat programlarını sever. Ona göre bir seyahatin en önemli amacı ruhsal ve fiziksel boyutta arınma olabilir. Şifa ve şifalanma seyahatin birinci amacı haline gelebilir. Konusunda uzman ve titiz kişilerle, terapistlerle, doktorlarla, şifacılarla tanışmak, onlardan bilgi almak ve bu bilgiyle kendini zenginleştirmek önemlidir. Gittiği yerleri titizlikle inceler, en ince detaylarıyla öğrenir, bu amaçla derin araştırmalar yapabilir.

Temizlik ve hijyen onun için önemlidir. Kirli, salaş, dağınık, düzenlenmemiş, özen gösterilmemiş yer ve mekanlar pek de ona göre olmayabilir. Seyahatin kendisine huzur, arınma ve dinginlik vermesini ister, mümkün olduğunca sessiz, sakin, abartısız yerleri tercih eder. Ev sıcaklığı, huzuru sunan otel ve restoranlar ona göredir. Ailesiyle yaptığı seyahatlerden keyif alır.

Aslan
Renklerden, canlılıktan, gösterişten hoşlanan Aslan burcu seyahatlerinde de belli bir dramaya ihtiyaç duyar. Ona göre hayat zaten bir sahnedir ve seyahat de bu sahnenin bir perdesi olarak anlı, şanlı, gösterişli, ekstravagan olabilir. Sanatsal olayların öne çıktığı, eğlenceli, şamatalı yerler ona göre olabilir. Kendini bu sahnenin başrol oyuncusu olarak görmek ister.

Gösterişli ve ihtişamlı saraylar, türlü türlü tabloların bulunduğu müzeler tam da ona göredir. Yemekten, danstan, müzikten keyif alan Aslan’lar gittiği yerde de bunları arar. Şık ve şatafatlı restoranların hem gözüne hem damağına hitap etmesini bekler. Seyahat onun için dost ve arkadaşlarıyla birlikte eğlenceli bir aktivite olduğu kadar, bireysel bir macera da pekâla olabilir.

Başak
Başak burcu sıcak, nemli, denizin ve suların bolca bulunduğu yerleri sever. Gemi yolculukları, plajların, kumsalların olduğu yerler ona göre olabilir. Ayrıca tarihsel mekanlardan da hoşlanır. Gittiği yerin kültürel ve tarihi dokusu, orada yaşayan halk ve insanların yaşamı, doğal ortamları onun ilgisini çeker.

Seyahatler hayatında derin izler bırakabilir, tüm yaşamı boyunca onu etkileyen önemli deneyimler olabilir ve kişisel gelişim anlamında onu köklü şekilde etkileyebilir. Hafızasında bu deneyimi en derinlere kaydedebilir ve çektiği, topladığı resimlerle, hatıralarla bu seyahati belleğinde canlandırmayı sever. Ailesiyle seyahat etmeyi sever ve gittiği yerlerde aile samimiyetini, şefkatini, sıcaklığını arayabilir.

Terazi
Terazi, yakın çevresiyle, arkadaşlarıyla, komşularıyla, kardeşleriyle, kuzenleriyle seyahat etmekten hoşlanır. İletişim, konuşmak, yazmak onun için önemlidir, notlar alır, gittiği yerde insanlarla konuşur, kartpostallar toplar, gönderir, sık sık mesajlaşır, yeni deneyimlerini yakınlarıyla paylaşmayı sever. Seyahatin ille de uzak yerlere olması şart değildir. Yakınındaki yerleri, komşu illeri, ülkeleri tercih edebilir.

Seyahatlerde edindiği öğrendiği bilgilerle kendini geliştirmekten keyif alır. Karşılaştığı herkesle rahatça diyalog kurabilir, yeni tanıştıklarıyla spontan gezi ve programlara hayır demez, arkadaşlarıyla gezmekten ve paylaşmaktan keyif alır. Seyahat hafif ve onu hafifleten bir deneyim olmalıdır, bu seyahatten çok şey öğrenmeli ve bunları da yaymalıdır. Eğitim ve kişisel gelişim amaçlı seyahat edebilir.

Akrep
Hayatı mücadeleyle geçen Akrep’ler için seyahat durup, dinlenme fırsatı yakaladığı bir deneyimdir. Kafasını dağıtmak, sakinleşmek, huzur ve dinginlik bulmak için seyahat etmeyi sever. Dolayısıyla keyfi için bu seyahatlerde para harcamaktan kaçınmaz ve mutlu olur. Ona göre, hayatın maddi zevklerinin tadını çıkarmak için seyahat etmek gereklidir.

Masajlar, sıcak terapi havuzları, sauna ve banyolar, aroma terapiler, bakımlar sunan bir seyahat, keyfine keyif katabilir. Onu rahatlatan lüks ortamlar, leziz yemekler yanında sanatsal güzellikler de önemlidir. Estetik mekanlar, müzeler, tarihi yerler, arkeolojik önem taşıyan bölgeler seyahat hedefleri olabilir.

Yay
Seyahat sizin ruhunuzda var. Kalbiniz adeta seyahat etmek için atıyor ve yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak, ufkunuzun alabildiğince ötesine gitmek sizin için çok önemli. Şekli, türü ne olursa olsun her yeri görmeye, her yere gitmeye hazırsınız. Kapınızın arkasında hazır bir bavulunuz sanki her an çıkmaya hazır gibi sizi bekliyor olabilir.

Bu seyahatleri başkalarıyla paylaşmak, inanç ve düşünce kalıplarını tartışmak, bunları yazmak ve yaymak hayatınızın önemli bir parçası olabilir. Bohem, salaş, rahat, özgür ve açık yerleri tercih edebilirsiniz. Bolca yürüyüş, hareket, spor, dış mekan aktiviteleri içeren bir seyahat tam da size göre olabilir.

Oğlak
Sizin için seyahat klasik anlamıyla bir yerden başka bir yere gitmek olmayabilir. Ruhsal seyahatlerin insanı olabilirsiniz. Bir seyahate çıkmak istediğinizde veya bir şekilde görev ve sorumluluklar veya başka bir nedenden dolayı seyahat etmeniz gerektiğinde bunu ruhsal, manevi, mistik, ilahi, spiritüel amaçlarla kolayca bağdaştırabilirsiniz.

Ailenizin geçmişinde seyahatler önemli yer tutmuş olabilir. Ancak siz çok da büyük ihtiyaç ve zaruret hissetmeyebilirsiniz. Yine de seyahat ettiğiniz de, kalabalıkların içinde veya izole olmanız çok da fark etmeyebilir, siz bir yığın kalabalığın içinde bile sessiz ve yalnız olmayı tercih edebilirsiniz.

Kova
Seyahat sizin için sosyal bir aktivite olabilir. Sosyal amaçlar için de seyahat etmek isteyebilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte toplu şekilde hareket etmek sizin için zor olmayabilir, seyahat sırasında tanıştığınız kişilerin arkadaşlığından da hoşlanabilirsiniz. Her yeni seyahat sizin için yeni bir umut, neşe ve iyimserlik kaynağı olabilir.

Vizyonunuzu belirlemenize, hayatınıza yön vermenize vesile olabilir. Seyahatler sayesinde yepyeni dostluklar kurabilir, fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Fikir, düşünce insanlarının yaşadığı mekanlar, toplumsal olayların gerçekleştiği yerler seyahat hedefleriniz olabilir. Seyahatler sayesinde ruhunuzun özgür, bağımsız, yenilikçi yönlerini besleyebilirsiniz.

Balık
Hayatınızın temel hedefi ve amacı seyahat etmek olabilir. Yaptığınız seyahatlerle, gezip gördüğünüz yerlerle göz önünde olmaktan, söz edilmekten, konuşulmaktan hoşlanabilirsiniz. İş amaçlı seyahatler hayatınızda önemli bir yer tutabilir.

Kariyerinizi seyahat üzerine inşa edebilirsiniz. Seyahate görev ve sorumluluk bilinciyle yaklaşabilir, iyi ve doğru organize olabilir, planlı, programlı şekilde hareket edebilirsiniz. Hedefinizde ise uzak yerler ve her yönden zengin kültürler olabilir.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...