Günlük nesnelere farklı bir perspektiften bakmak

Share

NYC merkezli fotoğrafçı ve sanat yönetmeni Suzanne Sarof, Perspektive adlı fotoğraf serisinde su ve cam nesnelerle dolu kaplarla görülen, kırılmış ve eğri görüntüler yaratıyor.

Suzanne’in su dolu dolapları çeşitli şekil ve ebatlarda kullanarak gerçeğin çarpıtılmasını sağlıyor. Silindirler ve camlar aracılığıyla, fiziksel sahne parçalanır ve sanki dijital olarak değişmiş gibi görünürler. Suzanne, bu tür sonuçlar elde etmek için kırılma, cesur renkler ve yönlü ışık kullanıyor. Bu su dolu kapların boyut, şekil ve konumunun değiştirilmesi sonsuz kompozisyonlar sağlar.

Perspective, sıradan nesnelerin tekil kimliğini, çok sayıda görsel şekilde ifade eder. Görüntüler, ışık ve gölge kavramlarıyla oynar; bu da natürmortun çarpıtılmasına neden olur. Saroff, “Kırılma, yönlü ışık ve koyu renkler gibi araçlar ve tekniklerle fotoğraflarımın günlük öğeleri farklı bir perspektifle sunuyorum. Gölgeler veya parçalanmalar yoluyla şekillendirdiğimde, konularım sıklıkla daha tekil ve beklenen kendi versiyonları haline geliyor” demektedir.

icmimarlikdergisi.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...