Facebook’ta engellediğiniz kişilerin engeli kalkmış olabilir

Share

Facebook, yaptığı açıklamada, uygulamada meydana gelen bir hata sonucunda Messenger üzerinde daha evvel engellenen bireylerin engellerinin kaldırıldığını ve saklı kimi gönderilerin aleni duruma geldiğini açıkladı.

Facebook’ta belirtilen hatanın düzeltildiği, ancak düzeltilene kadar 800 bine yakın kullanıcıyı etkilediği öğrenildi.

Facebook’un gizlilik yetkilisi Erin Egan yönünden uygulanan açıklamada, “Birini engelleyebilmenin mühim olduğunu biliyoruz, kullanıcılarımızdan özür dilemek ve ne olduğunu açıklamak isteriz

Hatanın 29 Mayıs ve 5 Haziran tarihleri ortasında meydana geldiği öğrenilirken, bu süre bünyesinde Facebook’ta herhangi biri yönünden engelli halde bulunan kullanıcılar, engellendikleri bireylerin gönderilerini görebildiler ve onlara ileti atabilir hale geldiler. Meydana gelen hata sonucunda tıpkı vakitte kullanıcılar, engellendikleri bireylerin dost listelerine de erişebildiler.

Facebook Ise, kullanıcılara yollayacağı bir bildirimle onlardan engelli hesaplar listelerini tekrar denetim etmelerini isteyecek.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...