Spotify Lite, eksiklerle yayında

Share

Popüler uygulamaların ‘Lite’ sürümleri kullanıcıların internetten tasarruf etmesini veya batarya ömrünü daha da uzatması için yayınlanıyor. Bu işlemlerden biri de Spotify Lite oldu; ancak öyle kocaman eksiklerle geliverdi ki kullanıcıların bu uygulamayı indirmeden evvel iki defa düşünmesi şart!

Spotify Lite yayınlandı; ancak fazla kocaman eksiklerle. 100 MB’lık yükleme dosyasının 15 MB’a düştüğü düşünüldüğünde uygulamanın hemen hemen yüzde 85 küçüldüğünü görüyoruz; ancak bu küçülme beraberinde kocaman kayıpları da getiriyor elbette.

Örneğin Spotify’ın olmazsa olmaz özelliklerinden biri olan çevrim dışı müzik dinleme özelliği, Spotify Lite sürümünde yer almıyor; burada da erek kullanıcıların internette veri tüketimi konusunda tasarruf etmesi. Ayrıca uygulama içerisinden yüksek çözünürlüklü oynatma niteliği de kaldırılmış. Bunu anlamak olası zira isminden de anlaşılacağı üzere bu bir “Lite” versiyon. Ama çevrimdışı oynatma için tıpkı şeyi düşünmek pek olası olmuyor. Hafif sürümde noksan olan bir öbür özellik ise kablosuz ses cihazlarıyla iletişimi hizmet veren Spotify Connect özelliği.

Bunun yanı dizi Spotify’ı Premium hesabıyla kullananların da tam anlamıyla Spotify Lite’tan verim alamayacağı söylenebilir; çünkü kısıtlamalar sebebiyle Premium üyelerinin bile açamadıkları içerikler laf konusu.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...