Tesla üretim hedeflerine ulaştı

Share

Tesla üretim hedeflerine ulaşılamaması nedeniyle, ekonomik anlamda zor günler geçirmekteydi. Son olarak montaj çadırları kuran Tesla, üretim hedeflerine ulaşmayı başardı.

Tesla üretim sayısı: Haftada 5000 adet Model 3

Telsa, Model 3 üretiminde yaşadığı sorunlar nedeniyle zor günler geçirmekteydi. Hatta şirketin CEO’su Elon Musk’ın görevinden alınması bile konuşulmaya başlanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise şirketteki 3600 çalışanın işine son verilmişti.

2017 Haziran ayı için haftalık 5000 adet model 3 üretim hedefi koyan şirket, aylar süren gecikmenin ardından bu hedefine ulaşmayı başardı. Montaj hattında yaşadığı sorunlar yaşayan şirket haftalık 3500 adet üretime ulaşmayı başarmıştı. Son dönemde ise kurduğu montaj çadırları ile üretimini destekleyen şirket, bu sayıyı haftalık 5000’e çıkardı.

Elon Musk Twitter hesabı üzerinden, Tesla’nın 7 günde 7000 araç ürettiğini duyurdu. Ancak çok büyük ihtimale bu sayıya Model 3 dışındaki modeller de dahil edildi.

Tesla için oldukça kritik olan bu üretim seviyesine çıkılmasının ardından, şirket çalışanları ‘MODEL 3 5K CLUB’ yazılı bir posteri imzaladılar. Ancak en önemlisi bu üretimin sürdürülebilir olması. Daha önce de yüksek üretim sayılarına ulaşan şirket, teknik sorunlar nedeniyle bunu sürdürülebilir hale getirememişti.

Tesla’nın Model 3 üretimi sonrasında yeni hedeflerine odaklanması bekleniyor. Bunlardan en önceliklisi ise Model Y üretimine başlanması. Daha sonra şirket, sedan araç üretiminin dışına çıkarak, çift motorlu ve elektrikli pickup üretecek.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...