Westworld’ün finali nasıl olacak?

Share

Sevilen dizi Westworld‘ün ikinci sezon bölümleri geçtiğimiz hafta tamamlandı.Ama sezon finalinde yaşananlar uzunca bir süre konuşulacak gibi görünüyor.

Coşku uyandıran gelişmelerin peşinden dizinin yaratıcılarından biri çıktı ve hayranlara güzel bir final sözü verdi. HBO‘da izleyici karşısına çıkan Westworld, anlattığı hikayeyle ve değişik tarzıyla adından söz  ettiriyor. Özellikle ikinci sezonda yaşananlar kafalarda sayısız sual göstergesi yarattı.

Bu sual işaretlerinin peşinden hayranlar dizinin finali hakkında kaygı duymaya başladı. Yazarlar hikayeyi uzatmak için çabalıyor ve olayları kılıfına uydurmaya mı çalışıyor, yoksa final çoktan belirgin mi diye merak ediliyordu.

Westworld’ün yaratıcılarından Lisa Joy açıklamasıyla bu belirsizliğe nihayet verdi.

“Hikayenin nasıl biteceğini çoktan biliyoruz. Daha ilk bölümden bu yana final belliydi. Bence olabildiğince duygusal bir nihayet olacak. Ama bu finalin ne vakit geleceğini bilmiyoruz. Her sezon bir öykü anlatıyor, onu tamamlıyor ve yeni olasıklar yaratıyoruz. Dizinin mesajı bu yeni hayat formuna ne olacak etrafında şekilleniyor. Bu yüzden böyle bir hikayeye final belirlemeden başlamak kocaman sorumsuzluk olurdu.”

Açıkçası Westworld gibi bir diziden plansızlık beklemek imkansız. O yüzden Westworld’ün finalinin çoktan belirgin olduğunu, her şeyin bu finale erişmek üzere tasarlandığını tahmin etmek hiç de güç değil.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...