İran’da Instagram yasaklanıyor

Share

İran Başsavcı Yardımcısı Muhammed Musaddık, ülkede Instagram kullanımının yasaklanacağını belirtti.
Başkent Tahran’daki başsavcılık binasında düzenlediği basın toplantısında Musaddık, ülkede en fazla kullanılan sosyal medya ağlarından Instagram’ın yasaklanacağını söyledi.

Musaddık, yasağın ne vakit uygulamaya konulacağına ilişkin izlerken vermezken, bu kararın gerekçesi olarak “ülkedeki kimi sanatçıların Instagram üzerinden gereksinim sahibi bireyler için takviye toplamasının suistimallere yol açmasını” gösterdi.

İran’da Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin kullanması yasak. Geçen aralık ayında Meşhed şehrinde ekonomik problemler nedeniyle başlayıp öbür şehirlere rejim karşıtı protestolar olarak yayılan eylemler sonrası nisan ayında da Telegram kapatılmıştı. Ülkede internet kullanıcılarının yüzde 55’le en fazla kullandıkları Telegram’ın peşinden yüzde 23’le Instagram geliyor. Geçen hafta ülkede doların hızla yükselmesini protesto eden Tahran esnafının eylemlerinden sonra Instagram’ın kapatılması kararının alınması dikkati çekiyor.

Hürriyet

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...