Plajda evlenme teklifi için: Kum yazıcısı

Share

Bir hayli insanın yaratıcılığını zorladığı ve hafızalarda kalmasını istediği unutulmayacak evlenme teklifleri için teknoloji yaratıcı çözümler sunuyor. Bunlardan bir tanesi de evlenme teklifini plajda yapmak arzu edenler için üretildi.

Sosyal Medyada unutulmaz evlenme teklifi fotoğrafları için Ivan Mirada kumun üzerine biçim çizerek ova yazabilen otomatik bir kum yazıcısı geliştirdi.

Miranda’nın Kum yazıcısı, 80’li ve 90’lı yıllarda konut yazıcılarının ayırt edici niteliği olan klasik nokta vuruşlu yazıcılardan esinlenerek geliştirilen teknikleri kullanıyor.

Büyük Boyutlu yazıcı başlığı, yazıcının tamamını kıyı süresince yavaşça devinim ettiren tekerlek takımları ortasında ileri ve arka devinim ederek şeklin ortaya çıkmasını sağlıyor.

Biraz yavaş olan bu süreç bilhassa süratli lazer yazıcılara alışmış olanları, hayal kırıklığına uğratsa da kumun üzerine elle ova yazmaktan daha basit bir metot olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...