Vettel: Silverstone’un favorisi Ferrari değil

Share

Ferrari bu yıl şimdiye kadar yapılan dokuz yarışın üçünü kazanmayı başarırken, üçünü Mercedes ve üçünü de Red Bull kazandı.

Avusturya’daki yarışın sıralama turlarında Mercedes’in gerisinde kalan Ferrari’nin Silverstone’da nasıl performans göstereceği merak konusu.

Şampiyona liderliğine yükselen Vettel, Silverstone’un kolay geçmeyeceğini ima etti.

“Bu konu oldukça net olmalı; bu hafta sonunun favorisi değiliz. Aracımız her açıdan iyi durumsa olsa bile, şimdilik özel bir beklentimiz yok. Umarım burada da güçlü olabiliriz.”

“Ne hedefleyeceğimizi bilmiyorum. Son yıllarda bu pistte güçlü olmadığımız ortada, bekleyip göreceğiz. Dediğim gibi favori değiliz ama araç iyi olmalı. Sadece beklenti oluşturmak istemiyorum.”

“Umarım şampiyonadaki durum sürekli olarak değişmeye devam eder.”

“Şampiyonanın sonucunu sezon boyunca takımların kaydettiği ilerleme belirleyecek. Plana göre gidiyoruz, herkes çok çalışıyor, neler olacağını göreceğiz.”

“Şimdi şampiyonaya bir puanla liderlik ediyorum. Geriye bakmak ve geçmişte olanları söylemek kolay ancak şimdi lideriz ve geçmişe değil ileriye bakıyoruz. Sezon sonunda bir puan farkla ilk sırada olacaksam o zaman sorun yok.”

Şampiyonluğu kazanabilecek bir araca sahip olduğuna inanıp inanmadığı sorusuna Vettel, “Bu gerçekten ilginç bir soru. 2017’de şampiyonanın ilk bölümünde iyi sonuçlar elde etmemizi sağlayan daha iyi bir aracımız olduğunu düşünüyordum ancak bu yıl daha fazla potansiyele sahip olduğumuzu görebiliyorum. Henüz tüm potansiyeli çıkartamadık.”

“Geçen yıl yaz arasından sonra Mercedes’le aynı adımları atmakta zorluk çekiyorduk ve bunun sonucunda puanların çoğunu kaybettik. Doğrusu şampiyonanın nasıl biteceğini bilmiyorum ancak iyi bir sezon geçireceğimize eminim. Şimdilik geleceğe bakmak istemiyorum, yarış yarış düşünmek daha iyi.” yanıtını verdi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...