Mutlu çiftler ve alışkanlıkları

Share

Büyük uyum içinde ilişkilerini sürdüren her konuda anlaşan, arkadaş ortamınızın örnek çifti olarak gösterilen tanıdıklarınız mutlaka vardır. O kadar uyumlu ve mutludurlar ki bu durum zaman zaman sinir bozucu bile olur. Hatta ev halleriyle ilgili şüphelerinizi hep korursunuz. Şimdi tüm bu düşünceleri bir kenara atın. Bu çiftlerin ortak özellikleri neler ve mutlu olmak için neler yapıyorlar? Onların izinden gitmek size de fayda sağlayabilir.

Özel Hayat
İlişkilerin ilk evrelerinde yapışık şekilde yaşamak son derece normal. Ancak zaman geçtikçe dört kollu, dört bacaklı bir sevgi kelebeği şeklinde takılıp kalmaksa son derece sıkıcı olacak. Mutlaka tek başınıza yapmaktan hoşlandığınız alışkanlıklarınız vardır. Ya da bazı zevkleriniz örtüşmeyebilir. O briç oynamayı severken, siz bowling tutkunu olabilirsiniz.

Eğer ikinizden biri, sırf diğerinin keyfini yerine getirmek için kendi alışkanlıklarından ödün verirse ilişkiniz için tehlike çanları çalmaya başlar. İlişkiniz uğruna kişiliğinizi zedelerseniz, bu durum ilişkinizin geleceği için hiç de sağlıklı sonuçlar doğurmaz. Farklı özelliklerinizi birliktelik içinde yok etmek ve birbirine benzemek yerine farklılıklarınızı birbirinize sevdirmeli, hayatlarınıza birer renk olarak katmalısınız.

iliş

İlişki Rutinleri
İsterseniz akşam yemeklerinizi dışarıda yiyin, isterseniz pazar akşamlarını sinema geceniz ilan edin; her ne olursa kabul ama mutlaka size ait bir rutininiz olsun. Belli başlı bazı alışkanlıklar yaratarak aranızdaki bağı güçlendirebilirsiniz. Sizin dışınızda hiç kimse bu alışkanlıklara sahip değildir ve onları tekrarlayamaz. Bu da sizi özel kılar. Her ikiniz de çok sıkı çalışıyor olabilirsiniz.

Kimi akşam birbirinizi görmek için dahi takatiniz kalmayabilir. Her ne olursa olsun haftada iki akşamı baş başa geçirmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz. Çok yorgun olduğunuzda sarılıp uyuyabilir, bir geceyi dışarıda yemekle değerlendirebilirsiniz. Belirlediğiniz geceler sizin için özel olacak ve gelmesini iple çekeceksiniz. Kendi zevklerinize göre kendi rutininizi geliştirmek sizin elinizde. Haftada bir yoga günü, pazarları yürüyüş saati ya da her ay bir yeni kurs denemek gibi.

Garantisiz Aşk
Heyecanlı yeni aşık evresinden çıkıp, olgun çift statüsüne geçmek son derece keyifli olduğu kadar konforlu da. Daha önce makyajsız yanına çıkamadığınız sevgilinizin yanında ojelerinizi tazeliyor olmak rahatlık ve konforu beraberinde getirir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken, rahat olmakla vurdumduymaz olmanın aynı anlama gelmediğini unutmamak. Birbirinize karşı rahatladığınız zaman onu her şeyinizi paylaşabileceğiniz biri olarak görürsünüz.

Vurdumduymazlığın başlaması ise sihrin tükenmesi ve birbirinizi garanti olarak görmeniz anlamına gelir. İster aynı evi paylaşıyor olun, isterseniz haftada iki kez görüşebilin; bazı konularda özeni elden bırakmayın. Onun yanında dişinizdeki yemek artığını elinizle çıkarabiliyor ya da saatlerce arkadaşlarınızla telefonda konuşuyorsanız ilişkinizin ilk evrelerinde bunları yapıp yapmadığınızı düşünün.

Tutkulu Öpüşme
Öpüşmenin sihirli bir gücü vardır. Birbirine tutkuyla bağlı çiftlere bakacak olursak, bu ayrıntıyı gözden kaçırmadıklarını hemen görürüz. Ateşli öpüşmek ilişkinizi rutinden kurtarır. Bu son derece basit işteş fiil, ilişkinin ilk evrelerine ve aşka ait olduğu için o zamanların heyecanını geri getirir.

Öpüşmekten asla vazgeçmeyin. Öpüşmenin ilişkisinde çok faydasını görmüş olan Aslı şöyle anlatıyor: “Sevgilimle bir saatliğine dahi ayrılıyor olsak öpüşmeden ayrılmayız. Öpüşme derken de sıradan, ruhsuz bir şey kastetmiyorum. Özel, itinalı ve tutku dolu bir öpücük oluyor bizimki. Bu öpüşmenin tadı gün boyu dudaklarımızda kalıp bize birbirimize olan bağlılığımızı ve tutkumuzu hatırlatıyor.”

Çözümüne Tartışma
Her ilişkide tartışmalar yaşanır hatta yaşanması da gerekir. Mutlu çiftlerin kavgalarına bakıldığında onların farklı şekilde kavga ettikleri görülür. Onların amacı çift olarak ilerleme kaydetmektir, bireysel olarak puan toplamak değil. Sinirlenip karşıdaki kişiyi incitmek kısa süreli bir galibiyet hissi yaşatabilir ama uzun vadede ilişki için ölümcül de olabilir. Bir de kavgaları kızgın ya da küs bitirmemek gerekiyor. Hatta büyükler küs uyumamak gerektiğini söyler hep.

Birbirinize kızgın ayrılmak da büyük sorunları peşinden sürükleyebilir. Her kavganın sonunda galip gelen ilişki olmalı. Tartışmanız bittiğinde birbirinizi daha iyi anladığınızı hissetmiyorsanız, boşa nefes tüketmişsiniz demektir. Unutmayın siz bir bütünün iki parçasısınız, birbirinden nefret eden iki düşman değil. Birbirinize karşı öyle bir tartışma stili belirlemelisiniz ki sonunda tartışmaya neden olan olay ortadan kalkmalı veya en azından sizler bir uzlaşmaya varmalısınız.

Saçmalama Özgürlüğü
Zaman zaman sahip olduğunuz rollerden sıyrılıp kendinizi rahatlatmak ilişkinizin yararına olabilir. İş yaşamı ya da sorumluluklar hepimizin sırtına ciddi yükler yüklüyor. Bunun sonucu olarak pot kırmayan, dikkati elde bırakmayan, disiplinli insanlar olduk. Ancak kimi zaman hiç düşünmeden hareket etme özgürlüğünü siz birbirinize verebilirsiniz. Müziği son ses açın ve en acayip figürlerinizi birbirinize sergileyerek dans edin.

Her zaman stresli ve ciddi kalıp geçip giden günü konuşmak aranızdaki bağı güçlendirmez. Tam tersi en hesapsızca kendiniz olduğunuz haliniz ilişkiniz için elmas değerindedir. İlişkinizin başındaki hislerinizle ilgili itiraflarda bulunmak da eğlenceli bir ilişki oyunu haline dönüşebilir. Birlikte yaşanmış olayları hatırlamak, üzerine konuşmak ilişkiyi perçinler.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...