Lauda: 2017’de Verstappen’le anlaşmaya çalıştık

Share

Formula 1’e girdiği günden bu yana gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç pilot, geçen yıl yine iyi bir performans ortaya koymuş ve ismi 2018 için Mercedes/Ferrari ile anılmıştı.

Ekim ayında çıkan haberlerde tarafların uzun vadeli bir anlaşma imzaladığı iddia edilirken, bu iddialardan kısa bir süre sonra Verstappen, kendisini 2020’nin sonuna kadar Red Bull’da tutacak anlaşmayı imzalamıştı.

Red Bull’un Verstappen’i takımda kalmaya ikna edebilmek için 20 milyon dolardan daha büyük bir teklifte bulunduğu düşünülüyor.

Niki Lauda, anlaşmanın üzerinden bir yıldan kısa bir süre geçmesinin ardından, Verstappen’le görüştüklerini kabul etti.

Lauda, “Max ile görüşüyorduk ancak Helmut Marko bizden daha hızlı davrandı ve anlaşma gerçekleşmedi.”

“Kısacası evet, onunla görüştük. 2017’nin yaz aylarıydı, hem onunla hem de babası Jos ile görüştük.”

“Lewis en iyi sürücü, ancak ona baskı yapacak bir takım arkadaşına ihtiyacı var. Bu sayede ne yapması gerektiğini daha net görebiliyor.”

“Pist üstünde ilerleyebilmesi için onu zorlayacak bir takıma arkadaşına ihtiyacı var.” dedi.

Mercedes, 2018 için Valtteri Bottas’la yeni bir anlaşma imzalarken, 2019 ve 2020 yıllarında Hamilton’la birlikte takımda kalmaya devam etmesi bekleniyor.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...