Microsoft Surface Go tanıtıldı

Share

Microsoft, hibrit tableti Surface Pro’ya kıyasla daha küçük ekrana ve daha uygun bir fiyata sahip olan yeni Surface Go modelini tanıttı. Tasarımsal anlamda bir değişimin yaşanmadığı Go, Surface Pro 3’ten bu yana kullanılan tasarımı koruyor.

Gelin, şimdi 10 inç büyüklüğündeki ekranı, entegre ayaklığı, Surface Pro ile neredeyse aynı tasarımı ve Windows 10 işletim sistemi ile dikkat çeken yeni tablete yakından göz atalım. İşte Microsoft Surface Go özellikleri ve fiyatı!

Surface Go özellikleri ile neler sunuyor?

Yaklaşık 600 gram ağırlığında ve 8.3 mm kalınlığında olan tabletin, 10 inç büyüklüğünde olan 3:2 formatındaki ekranı, 1800 x 1200 piksel çözünürlük sunuyor. Yüz tanıma desteğine sahip olan bir ön kameranın yer aldığı tabletin üzerinde, şarj ve aksesuarların bağlanabilmesi için Surface portu yer alıyor.

Bunun yanı sıra, cihaza eklenen USB-C 3.1 portu sayesinde tableti şarj etmek veya veri aktarımı yapmak mümkün. Surface Go, 14 nm fabrikasyon süreci ile üretilen 7. nesil çift çekirdekli Intel Pentium Gold 4415Y işlemciden güç alıyor.

1.6 GHz hızında çalışan bu işlemciye, tercih edilen modele göre, 4 GB / 8 GB RAM seçeneklerinin yanı sıra 64 GB / 128 GB depolama alanı eşlik ediyor.

Düşük güç tüketimine sahip olan bu işlemci sayesinde Go’nun dokuz saate kadar pil ömrü sunduğu belirtiliyor. Ancak, soru işaretlerinin ortadan kalkması için işlemcinin nasıl bir performans sergileyeceğini görmemiz gerekiyor.

Surface Go, Pro gibi isteğe bağlı bir şekilde klavye ve kalem ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda cihazı koruma amaçlı kullanılan klavye için kullanıcılara dört farklı renk seçeneği sunulurken, kalem tarafında Surface Pen kullanılıyor.

Surface Go fiyatı ne kadar?

Bugün itibariyle ön siparişlerin alınmaya başlandığı tablet, 399 dolar ( 4 GB RAM ve 64 GB SSD ) başlangıç fiyatına sahip. 8 GB RAM ve 128 GB SSD’ye sahip olan modeli almak istediğinizde ise fiyat 549 dolar oluyor.

Uygun fiyatı ile Samsung Galaxy Book ve Apple iPad gibi tabletlere rakip olan Surface Go, internette dolaşmak, e-postaları okumak ve ofis uygulamaları gibi gündelik işler için kullanıcıların favorilerinden birisi haline gelebilir.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...