Whatsapp zararlı link’lerde uyaracak

Share

Hindistan’da Whatsapp’tan yayılan yanlış haberler ile linç edilen 12 kişiden sonra şirket, yeni niteliği ile şüpheli ve zarar veren linkler hakkında kullanıcıları uyaran bir özellik geliştiriyor.

Geçtiğimiz Haftalarda Hindistan’da köylülerin Whatsapp’tan attığı mesajlarla, insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen 12 şahıs değişik zamanlarda linç edilerek öldürülmüştü.

Hindistan Hükümeti köylülerin bu tarz şüpheli veya yanlış haberlere kulak asmaması gerektiğini açıklamış ve olaylarla alakalı soruşturma başlatmıştı.

Whatsapp, Uygulamasının bu tarz fena olaylarla anılmasından sonra uygulaması için bir yenilik daha yaptı. Uygulanan açıklamaya göre gelen yeni bilhassa Whatsapp, mesajlardaki linklerin şüpheli veya zarar veren olması durumunda kullanıcıya ikaz verecek.

Henüz Whatsapp beta sürümünde deneme evresinde olan bu özellik, sohbette gönderilen linkleri analiz ederek düzmece yada zarar veren sitelere yönlendirme olup olmadığını denetim ediyor. şayet link şüpheliyse link kırmızıya dönüyor, kullanıcı gene de linke tıklarsa link açılmadan evvel kullanıcıya bir ikaz mesajı gösateriliyor.

Bu özellik şimdilik geliştirme evresinde olmasına karşın çıktığında kullanıcılara, gördükleri şüpheli linkleri bildirme imkanı tanıyacak.

Hürriyet

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...