Bedelli askerlik için kalıcı çözüm açıklaması

Share

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Bülent Turan, bedelli askerlik konusu yapısal bir sorun olarak ele alıp çözmek istediklerini açıkladı.

CNN Türk’e konuşan Turan kamuoyunda tartışılan bedelli askerliğe karşı olmadıklarını söyledi:

“Bedelli askerlik bizim savunduğumuz, istediğimiz bir yaklaşım. Hatta bedelli askerliği biz eski yıllardaki gibi ‘bedelli’ ifadesiyle doğru bulmuyoruz. Diyoruz ki gençlerin sorunları var. Bunların çözümü için adım atmamız lazım. 5 milyondan fazla askerlik bekleyen gençten bahsediliyor, bu çok büyük bir sayı.”

Turan, bu konuyu kalıcı çözümlere kavuşturmak istediklerini belirtti:

“Yıllık 300 bin olan talebin karşısında 5 milyon insan var. Bu çok büyük bir problem. Bu problemin çözümü için de adım atmak istiyoruz. Ama bunun böyle anlık olarak ‘yarın yapıyoruz’ diye değil. Daha kalıcı olabilir, daha makul fiyatlarla, daha makul çalışmalarla değerlendirilebilir.

“Sadece ‘para verdim askerlik yaptım’ değil de daha kalıcı bir iş yapmamız lazım. Ülkede askerlikle ilgili sorun yaşayan gençler olmasın istiyoruz.

“Askerlik bizim ortak değerimiz. Tabi ki savunmayı öğreneceğiz, yardımcı olacağız. Ama sadece uzun yıllar doktorluk, avukatlık yapan insanların ‘hadi bakalım git askerlik yap’ dememizdeki zorluğu herkes yaşıyor. O yüzden bedelliyi anlık değil, kalıcı yapısal bir sorun olarak ele alalım ve çözelim istiyoruz.”

CNN, BBC

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...