FIAT çalışanları Ronaldo yüzünden grevde

Share

Cristiano Ronaldo geçtiğimiz günlerde 9 senelik Real Madrid kariyerini sonlandırarak, 120 milyon Euro bedelle İtalyan devi Juventus’a aktarım oldu. Futbol dünyasında bu değişimin rüzgarı eserken, İtalyan otomotiv firması çalışanları için vaziyet tıpkı değildi.

İtalyan otomotiv firması Fiat’ın çalışanları, şirketin sahibi Andrea Agnelli’nin “kendilerinden yıllardır ekonomik fedakarlıklar beklediği durumda Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’yu yüzlerce milyon avro karşılığında başkanı bulunduğu İtalyan takımı Juventus’a aktarım etmesini protesto” amacıyla greve gidecek.

İtalya’da Sendikalar Birliği (USB), ülkenin güneyindeki Melfi kasabasında bulunan Fiat fabrikasındaki çalışanlarını greve çağırdı.

USB’den uygulanan yazılı açıklamada, “FCA (Otomotiv firması Fiat Chrysler Automobiles) ve CNHI (Kamyon ve traktör şirketi CNH Industrial) çalışanlarından yıllardır fazla kocaman ekonomik fedakarlıklar yapmaları istenirken, bir yandan bir futbolcunun alınması için yüzlerce milyon avro harcama istikrarı verilmesi kabul edilemez.” Ifadelerine yer verildi.

USB, açıklamasında, bu nedenle 15 Temmuz akşamı mahalli saatle 22.00’den (TSİ 23.00) 17 Temmuz sabahı 06.00’ya (TSİ 07.00) Kadar grev duyuru ettiğini duyurdu.

Juventus futbol kulübü ile FCA ve CNH Industrial şirketlerinin başında Agnelli’nin sahibi bulunduğu Exor holding bulunuyor.

Juventus, Ronaldo’yu 112 milyon avro bonservis bedelinin yanı dizi İtalyan basınında yer meydan haberlere göre futbolcuya verilecek senelik 30 milyon avro olmak üzere 4 sene için yekün 120 milyon avro net ücretle aktarım etmişti.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...