Hayat kalitenizi yükseltin

Share

1. SABAHLARI ILIK SU İÇİN
Sabah uyanır uyanmaz içeceğiniz (birkaç limon damlasıyla çok daha iyi olur) bir bardak ılık su doğrudan bağırsaklarınızı temizler. Akşamları da yatmadan önce ılık su içmeyi ihmal etmemelisiniz.

2. SAKİNKEN YİYİN
Üzgün veya sinirliyseniz yiyecekleri gerektiği gibi sindiremezsiniz. Sakin olduğunuz zaman yemek yiyin; sindirim sisteminiz çok daha iyi çalışır.

3. BEDENİNİZİ DİNLEYİN
Canınızın hangi yiyecekleri istediğini not edin. Eğer herhangi bir yiyeceği gerçekten çok istiyorsanız tüketin ve hatta o yiyeceğin tadını çıkarın; vücudunuz içeriğindeki bir besin maddesine ihtiyaç duyuyor olabilir. Markette taze meyve ve sebzelerin bulunduğu bölüme doğru yürüyün. Hangisi size iştah açıcı görünüyorsa ona yönelin.

4. CİLT FIRÇALAMA
Haftada bir kere lenflerinizi harekete geçirmek için cildinizi kuru bir cilt fırçasıyla fırçalayın. En iyi sonucu almak için ufak ve sağlam bir fırçaya ihtiyacınız var. Topuklarınızdan başlayın ve vücudunuzun tamamını fırçalayın.

5. ERKEN YATIN
Yatağa ne kadar erken girerseniz kendinizi o kadar iyi hissedersiniz. Karaciğeriniz ve safra keseniz arınma işlemlerini 23.00-02.00 saatleri arasında yapar. Gece saat 23.00’ten önce yatakta olmazsanız doğal temizlenme sürecini engellemiş olursunuz.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...