İspanyol taksicileri: Şortu yasaklarsanız etek giyeriz

Share

İspanya’nın Vigo kentindeki taksi sürücüleri, direksiyon başında şort-terlik giymeyi yasaklayan kanun çıkarmaya hazırlanan belediyeye ”Biz de etek giyeriz” resti çekti.

İspanya’daki Taksiciler, ulaşıma müteveccih küresel mobil uygulama Uber ve İspanya’daki mobil uygulama Cabify’a karşı yaşamda kalma mücadelesi verirken Vigo kentindeki taksicilerin derdi başka.

KOLSUZ TİŞÖRT VE EŞOFMANA DA YASAK

Kuzeybatıdaki Galiçya bölgesinin Vigo kenti belediyesi, taksi sürücülerinin direksiyon başında kolsuz tişört, eşofman, şort ve parmak arası terlik giymesini yasaklayan bir kanun hazırlıyor.

Tam da cehennem sıcaklarının bastığı temmuz ayında patlak veren yasak hazırlığı taksicileri başkaldırı ettirdi.

‘ETEK YASAKLANMADIĞINA GÖRE…’

La Voz de Galicia gazetesine göre içlerinden en radikalleri ”Yasada yasaklanmadığına göre biz de etek giyeriz” diyerek giyim kuşam zapturaptını protesto edeceklerini belirtti.

‘BERMUDA ŞORT-POLO TİŞÖRTTE UZLAŞALIM’

Daha orta yolcular ise taksicilerin en azından yaz aylarında şort giymeye devam etmelerini sağlayacak bir uzlaşma sağlama çalışıyor.

Bunlardan Biri de ‘Élite Taxi de Vigo’isimli taksiciler birliği. Dernek Başkanı Roberto Costas, mahalli yönetime ”Bermuda şort ya da öbür müsait şortların tişört ya da polo tişörtlerle giyilmesine müsaade verin” önerisinde bulundu.

İspanya’nın Turizm merkezlerinden Mayorka’da 2018 başında çıkan benzer kanun da edebiyat şort giyenlerin mesleğe devam edememesini öngördüğünden taksicileri kötü durumda kızdırmıştı.

Sputnik

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...