Yol tutmasına karşı gözlük üretildi

Share

Bir Amerikan firması ürettiği gözlüklerle yol tutmasına 10 dakika içinde bitirdiğini verdiğini iddia ediyor.

Eğer yol tutmasından muzdaripseniz ve uzun yola çıkacaksanız bu gözlükleri takarak bu histen kurtulabilirsiniz. Yatılı gözlük olarak adlandırılan bu gözlükler sadece on dakika giyildikten sonra kullanıcının bu histen kurtulmasını sağlıyor. Yatılı gözlüklerin içi boş şeffaf ve içinde mavi sıvı barındıran bir hazneye sahip.

Yol tutmasına karşı gözlük üretildi

Aracın hızlanmasına bağlı olarak, gözlüğün içinde bulunan sıvılar sağa sola olmak üzere cihet değiştirerek gözün etrafında devinim ediyor. Bu devinim gözün merkezi sistemini bozmadan bir görüntü oluşmasını sağlıyor. Göz böylece hareketin gerçekliğine tekrar erişebiliyor, duyusal çatışmayı anında durdurarak tutmayı birkaç dakika içinde sonlandırıyor. Daha doğrusu firma bu iddiada bulunuyor.

Gözlük için düşünülen fiyat ise 99 euro.

CNN

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...