2018 MacBook Pro modelleri satışa çıktı

Share

Apple sonunda güncellenmiş 2018 MacBook Pro modellerinin duyurusunu resmi olarak gerçekleştirmiş durumda. Daha fazla performans ve yeni özellikler ile modellerin bugüne kadarki en gelişmiş Mac dizüstü bilgisayarlar olduğu iddia ediliyor. İşte, 2018 MacBook Pro özellikleri.

Yeni Touch Bar ve Touch ID özellikli MacBook Pro modelleri artık 8. nesil Intel Core işlemciler ile birlikte geliyor. 15 inç modellerde 6 çekirdekli işlemciler, 13 inç modellerde ise 4 çekirdekli işlemciler sunuluyor. Yeni işlemcilere sahip modeller, çok daha fazla performans sunarken kapsamlı yazılımlar ve çoklu görevler sırasında kullanıcılara büyük avantaj salıyorlar.

Apple, bu MacBook Pro modellerinin özellikle yazılımcılar ve geliştiriciler arasında popüler olduğunu ve yeni MacBook Pro modellerinin kodlama ve çoklu sanal makineler ile test ortamları anlamında hız için tasarlandığını ifade ediyor.

2018 MacBook Pro

Yeni MacBook Pro özellikle de sonunda 32 GB RAM desteğiyle birçok kullanıcıyı memnun etmiş olacak. Yeni nesil işlemciler ile bu RAM miktarı artık desteklenebiliyor. True Tone ekran çok daha iyi bir görüntü deneyimi sağlarken, geliştirilmiş üçüncü nesil klavye ise daha sessiz. Önceki nesil kelebek tipi klavyeler ile yaşananlardan sonra Apple işi garantiye almışa benziyor.

2018 MacBook Pro serisinin bazı konfigürasyonlarda Radeon Pro grafik kartları ile birlikte geldiğini de belirtelim. Daha büyük Force Touch, stereo hoparlörler, Apple tasarımı soğutma sistemi ve Thunderbolt 3 portları ise diğer detaylar arasında.

Yeni 15 inç MacBook Pro özellikleri

– 2.9 GHz’e kadar 6 çekirdek Intel Core i7 ve Core i9 işlemciler, 4.8 GHz’e kadar Turbo Boost

– 32 GB’a kadar DDR4 RAM

– Her konfigürasyonda 4 GB video bellekli Radeon Pro grafikler

– 4 TB’a kadar SSD depolama

– True Tone ekran teknolojisi

– Apple T2 çipi

– Touch Bar ve Touch ID

Yeni 13 inç MacBook Pro özellikleri

– 2.7 GHz’e kadar 4 çekirdek Intel Core i5 ve Core i7 işlemciler, 4.5 GHz’e kadar Turbo Boost ve 2 kat eDRAM

– 128 MB eDRAM ile Intel Iris Plus bütünleşik grafikler 655

– 2 TB’a kadar SSD depolama

– True Tone ekran teknolojisi

– Apple T2 çipi

– Touch Bar ve Touch ID

2018 MacBook Pro fiyatları

Yeni 13 inç MacBook Pro modelleri 10,999 TL’den başlayan fiyatlara sahip. Yeni 15 inç MacBook Pro modelleri ise 14,999 TL’den başlıyor. 15 inç en yüksek konfigürasyonlu modelin 40,799 TL gibi uçuk fiyatlara çıktığını da not olarak düşelim. Tüm yeni modellerin Apple Store Türkiye üzerinden ülkemizde satışı başlamış durumda.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...