Serena 10. kez Wimbledon finalinde

Share

Julia Goerges’i set kaybetmeden mağlup eden ABD’li tenisçi, 24. Grand Slam tekler şampiyonluğu için Angelique Kerber ile karşılaşacak.

Wimbledon tek kadınlar ana tablosunun ikinci yarı final maçında 13 numaralı seribaşı Julia Görges’i 6-2 ve 6-3’lük setlerle mağlup eden 25 numaralı seribaşı Serena Williams adını finale yazdırdı.

Kariyerinin en başarı Grand Slam’ini geçiren Görges karşısında servis performansını üst seviyede tutan Serena Williams, rakibinin iki kez servisini kırdığı açılış setini 6-2’lik sonuçla hanesine yazdırdı.

İkinci setin altıncı oyununda bir kez daha servis kıran 36 yaşındaki Serena Williams, maç için servis kullandığı dokuzuncu oyunda kısa bir konsantrasyon problemi yaşayarak bu oyunu rakibine kaptırsa da bir sonraki oyunda yeniden servis kırarak 6-4’lük sonuçla maça 1 saat 12 dakikada nokta koydu.

Karşılaşma boyunca Serena ilk servislerinden %87 oranla puan çıkarırken, Görges’te ise bu oran %58’de kaldı.

serena williams ile ilgili görsel sonucu

Bu sonuçla Wimbledon’da 10. kez finale yükselen Serena Williams, bu turnuvadaki 8, Grand Slam’lerdeki 24. zaferi için 11 numaralı seribaşı Angelique Kerber ile karşılaşacak. İki tenisçi daha önce 2016 yılında da Wimbledon finalinde karşı karşıya gelmiş, kazanan iki sette Serena Williams olmuştu.

Number 1

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...