Villeneuve: Williams ‘ölmüş’ bir takım

Share

Jacques Villeneuve, Williams’ın fazla fena yönetildiğini ve geleceğinin hiç de iyi olmadığını söyledi.

F1 tarihinin en başarılı takımlarından Williams, nihayet pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu 1997 seneninde alırken, o sezondan bu yana 11, 2004 seneninden bu yana ise sadece bir zafer elde edebildi.

2014 ve 2015 yıllarında şampiyona üçüncüsü olmasına karşın takım nihayet üç yılda gerilemeye başladı ve bu sene şampiyonayı 10. Sırada götürüyor.

Bu performans düşüşü, nihayet yıllardaki başarılı performanslarla beraber kendilerine katılan sponsorların kaçmasına neden oluyor ve Martini, 2014 seneninden başlayan ortaklığı sezon bitişinde sonlandıracak.

Takıma nihayet şampiyonluğunu getiren Villeneuve’e göre, Williams yanlış idare sonucu çıkmaza sürüklendi.

“Takımın ilerlemek için yeterli şansı mevcut mı bilmiyorum ancak takım ölmüş gibi görünüyor. Takıma liderlik edecek kimse yok, hiç parlak bir istikbal göremiyorum. Bir kere idare yok.”

“Frank’ın takımın sorumluluğunu kızına bırakması doğru değildi. O zamanlar Williams’ın iki alternatifi vardı. Ya bir varise, ya da başka bir varise vereceklerdi. Onlar seçimini Jonathan’dan yana değil (Frank’in oğlu) Claire’den yana kullandı.”

“Ama bu kocaman bir hataydı. Bunu bakmak için bugün takımın nerede olduklarına bakmanız yeterli. Takım bu duruma geldiyse ilk evvel piramidin tepesine bakmalısınız, başka bir deyişle yönetime bakmalısınız.”

“Takım adeta kör olmuş, sorunun ne olduğunu ya da gerçekleri göremiyorlar.”

“Her şeyin berbat edildiğini görmeniz gerekiyor. Takımın bu durumdan nasıl kurtulacağını bilemiyorum, gerçekten.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...