Çikolatalı ve fındıklı brownie

Share

Afiyet olsun…

Malzemeler:

Kek hamuru için:
Yarım su bardağı tereyağı
100 g iri doğranmış bitter çikolata
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı un
¼ su bardağı fındık unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ su bardağı kakao

Çikolatalı kat için:
½ su bardağı sürülebilir çikolata
¼ su bardağı eritilmiş tereyağı
½ su bardağı ince çekilmiş fındık

Ganaj için:
1 su bardağı küçük doğranmış sütlü çikolata
1 su bardağı küçük doğranmış bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:
İri kırılmış fındık

Hazırlanışı:
Çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari usulü eritin. Ayrı bir kapta yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla şeker eriyinceye kadar çırpın. Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin. Un, fındık unu, kabartma tozu ve kakaoyu ilave ederek tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Ilınıncaya kadar oda sıcaklığında dinlendirin.

Daha sonra soğuması için buzdolabına alarak 1 saat bekletin. Çikolatalı kat için gerekli tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Bir spatula yardımıyla soğumuş brownienin üzerine sürün. 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Ganaj için gerekli tüm malzemeyi ısıya dayanıklı bir kaba alarak benmari usulü eritin. Soğumuş çikolata katının üzerine dökün. İri kırılmış fındıkla süsleyip buzdolabında 20 dakika kadar soğutun.

Dilimleyerek servis yapın.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...