Elon Musk şimdi de içme suyuna el atıyor

Share

Tesla’nın patronu milyarder girişimci Elon Musk, kendisinden Twitter yoluyla takviye isteyen Michigan halkına, pis olan içme sularını temizleme sözü verdi.

Milyarder Girişimci Elon Musk, deyim yerindeyse kamu kahramanı olma yolunda ilerliyor. En nihayet geçtiğimiz hafta Tayland’da bir mağarada sıkışan 13 kişinin kurtarma çalışmalarına el atan Musk, şimdi de ABD’nin Michigan eyaletinin içme sularını temizlemek için harekete geçti.

Tesla CEO’su geçtiğimiz Çarşamba günü Twitter üzerinden gönderilen bir mesajda, Michigan eyaletinin Flint kasabasında yaşayan insanların içme sularının pis olduğuna dair takviye istediklerini ve onlara takviye edip edemeyeceğini soran bir insana pozitif yanıt verdi. Musk su kirliliğinin amerİka bİrleŞİk devletlerİ sıhhat Bakanlığı’na bağlı FDA’nın standarlarına göre yüksek olduğunu ve suyun temizlenmesini finanse edeceğini açıkladı.

Musk Bir sonraki Tweet’inde ise gereksinim duyulan evlerde su filtrelerinin kurulmasına muavin olacağını belirtti. Yaşanan bu olayın üzerine Flint Belediye Başkanı Karen Weaver, kasabanın tam olarak nelere ihtiyacı bulunduğu konusunda Elon Musk ile temasa geçtiğini ve pis su sorununu nasıl çözebilecekleri konusunda düşünce alışverişinde bulunduklarını açıkladı. Flint’teki suyun, devletin 2014 seneninde kaynağını değiştirmesi ile birlikte kurşunla kirlendiği ve 100 binden çok insanın evlerinde hâlâ korkudan içme suyu kullanmadıkları anlatım ediliyor.

DH

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...