Apple, Hindistan’dan istediğini alamıyor

Share

Apple, Hindistan’da iPhone satışlarını artırmak için birkaç adım attı ancak bu adımlar işe yaramıyor.

Bloomberg’den yeni bir rapora göre Apple, 2018’in ilk yarısında bir milyondan az iPhone sattı ve bu sonuç şirket için büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Şu anda Apple, Hindistan’da pazarda sadece yüzde 2’lik bir pazar payı taşıyor ve ülkede 2017’de 3,2 milyondan fazla iPhone satıyor. Yılın ilk yarısında satılan yarım milyondan fazla iPhone ile satışlar daha da yavaşlıyor. Rakamlar aynı hızda devam ederse, yılın 2 milyonluk notunu kaçıracaktır, bu da yıllık bazda yüzde 33’ün üzerinde düşüş anlamına geliyor.

Hindistan dünyanın en büyük üçüncü pazarı ve Apple’ın kaçırmak istediği bir ülke değil. Bu yüzden bu yılın başlarında iPhone 6S ve iPhone SE’nin üretimini ülkelere taşıyarak yüksek tarifeleri keserek telefonların fiyatını yüzde 15 ila 20 oranında artırabiliyor.

Apple’ın üretim tesisi henüz hızlandırılmıyor ve daha önce bir süre alacak. O zamana kadar şirket, ülkede satılan Xiaomi ve Samsung’dan daha ucuz telefonlara ayak uydurabilmek için mücadele ediyor.

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...